Sierra Leone lijkt Afrika Cup te kunnen vergeten door ebola

Reacties

Als gevolg van de ebola-uitbraak in het land heeft de regering van Sierra Leone alle voetbalwedstrijden tot nader order verboden. Die beslissing betekent waarschijnlijk dat het nationale elftal kwalificatie voor de Afrika Cup van komende winter kan vergeten.

Sierra Leone lijkt Afrika Cup te kunnen vergeten door ebola

Naar verwachting zal de noodtoestand in het land zeker twee tot drie maanden voortduren. Dat betekent dat de thuiswedstrijd met DR Congo van 10 september geen doorgang mag vinden. Voor het uitduel met Ivoorkust van 5/6 september heeft de regering van Sierra Leone geen bezwaar, maar het is nog maar de vraag of Ivoorkust op het bezoek uit het door ebola geteisterde Sierra Leone zit te wachten.

Onlangs weigerde het nationale elftal van de Seychellen om diezelfde reden al tegen Sierra Leone te spelen. De eilandstaat gaf daarmee zijn plek in de kwalificatiecyclus richting de Afrika Cup op, waardoor Sierra Leone zich voor de groepsfase plaatste. In die fase zijn DR Congo, Ivoorkust en Kameroen de opponenten. De Afrika Cup wordt komende winter georganiseerd door Marokko.

Sierra Leone plaatste zich nog nooit voor het WK. Wel deed het land, wiens beste speler Kei Kamara (foto) voor Middlesbrough speelt, enkele malen mee aan de Afrika Cup. De laatste keer was in 1996.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.