Ebola-vrezend Ivoorkust zwicht voor dreiging diskwalificatie

Reacties

Het duel Ivoorkust-Sierra Leone gaat zaterdag gewoon door. Ivoorkust weigerde de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup aanvankelijk te spelen uit angst voor besmetting met ebola. Vanwege de vrees voor diskwalificatie zijn de Ivorianen alsnog overstag gegaan.

Ebola-vrezend Ivoorkust zwicht voor dreiging diskwalificatie

'Als een land weigert een kwalificatieduel te spelen, is algehele diskwalificatie voor het eindtoernooi het gevolg', dreigde de Afrikaanse voetbalbond begin deze week. Ivoorkust stemde daarna onder protest in met het spelen van de wedstrijd tegen Sierra Leone, overigens niet nadat het stevige toezeggingen van dat laatste land had ontvangen.

Sierra Leone, een van de West-Afrikaanse landen die het zwaarst is getroffen door het ebola-virus, mag bijvoorbeeld alleen spelers oproepen die buiten de eigen landsgrenzen actief zijn. Ook ondergaan alle spelers, stafleden en meereizende bestuurders een uitgebreid gezondheidsonderzoek voordat zij in Ivoorkust worden toegelaten.

Opmerkelijk gegeven is dat Sierra Leone juist deze fase van de kwalificatiereeks bereikte doordat in de vorige ronde de Seychellen-eilandengroep weigerde te voetballen tegen het door ziekte geteisterde land. De Seychellen werden daarop gediskwalificeerd. De Afrika Cup wordt deze winter georganiseerd door Marokko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.