Caanen wil Nederlandse kolonie bij Aris Limassol op Cyprus

Ton Caanen, sinds eind oktober trainer van het Cypriotische Aris Limassol, hoopt in januari vijf Nederlandse spelers naar het eiland te halen.

Caanen wil Nederlandse kolonie bij Aris Limassol op Cyprus

De Limburger heeft een helder verlanglijstje: 'Ik heb te maken met leeftijdsrestricties van de bond en mag maximaal vier spelers ouder dan 21 halen', legt Caanen uit. 'In die categorie zoek ik een nummer 10, een linksbuiten en een spits. Daarnaast wil ik een linksback en een rechtsback van onder de 21 aantrekken.'

De globetrotter won nog niet met zijn nieuwe club, die vecht tegen degradatie. 'Op dit moment is het improviseren en spelen we puur countervoetbal, daarom zoek ik nu naar versterking uit Nederland. Jongens die wel de kwaliteiten hebben voor het voetbal dat ik nastreef. Nederlanders zijn tactisch goed geschoold en sterk in passing en positiespel. Daar schort het hier aan.'

Caanen zet in eerste instantie in op het huren van spelers. 'Voor jongens die bij hun eigen club niet aan bod komen, wacht hier een mooi avontuur, een aardige competitie en een Nederlandse trainer', spreekt hij als een volleerd reclamemaker.

Op dit moment telt de selectie van Aris één Nederlander: middenvelder Tom Daemen (28). De ex-MVV’er zat zonder club sinds de ontbinding van zijn contract bij AEK Larnaca in de zomer. Caanen legde zijn provinciegenoot eerder deze maand voor anderhalf jaar vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen