Caanen botst met bestuur en vertrekt na vier duels bij Veria

Ton Caanen heeft zondag zijn ontslag ingediend bij Veria. De Nederlandse oefenmeester was pas begin september aangesteld bij de huidige nummer veertien van de Griekse competitie.

Caanen botst met bestuur en vertrekt na vier duels bij Veria

'Bij de evaluatie afgelopen donderdag heb ik aangegeven dat te veel zaken bij de club niet kloppen', reageert Caanen tegenover Voetbal International. 'Zo was mij vooraf verteld dat bijna alle spelers het Engels machtig waren. Nou, voor de helft van mijn groep had ik een tolk nodig. Dat heeft mij compleet verrast. En juist communicatie vind ik enorm belangrijk.'

De voormalige coach van onder meer Metallurg Donetsk, Beitar Jerusalem en AEK Larnaca besloot nog wel plaats te nemen op de bank voor het competitieduel met Ergotelis (0-1 verlies) van afgelopen zaterdag. Door enkele incidenten tijdens die wedstrijd besloot Caanen op te stappen.

'Toen besefte ik dat ik hier niet op de goede plaats ben. Helaas zag het er bij Veria van tevoren mooier uit dan het in werkelijkheid was.' Sinds zijn komst zat de oefenmeester vier duels als hoofdcoach op de bank. Alle wedstrijden gingen verloren. Een andere klacht van Caanen was dat het bestuur van Veria terugkwam op de toezegging om de dertigkoppige spelersgroep ('veel te groot') op te splitsen.

Bekijk hier al onze video's