Büttner: 'Ferguson noemde mijn ontwikkeling fabelachtig'

Alexander Büttner (24) kan met trots terugkijken op een bijzonder seizoen. Hij maakte zijn debuut bij Manchester United. Vanuit Doetinchem keek VI-verslaggever Freek Jansen terug met De Trots van Kleintjeskamp.

Büttner: 'Ferguson noemde mijn ontwikkeling fabelachtig'

Van Vitesse naar Manchester United. Het was al een droomtransfer voor Büttner, maar vervolgens scoorde hij ook nog in zijn debuutwedstrijd, speelde hij in de Champions League, kwam hij tot vijf optredens in de Premier League (twee goals) en stond hij dagelijks op het trainingsveld met sterren als Wayne Rooney en Robin van Persie.

'Aan het einde van het seizoen moest iedereen apart bij de trainer komen', verhaalt Büttner in de VI-reportage. 'De woorden van Ferguson zal ik niet snel vergeten. Hij noemde mijn ontwikkeling fabelachtig. Hij had zijn ogen uitgekeken. Dat gaf zo'n kick.'

Dat het successeizoen niet leidde tot een uitverkiezing bij Oranje, stelt Büttner teleur. Het was een flinke teleurstelling. Daar ben ik heel eerlijk in. Na het afgelopen seizoen had ik het een mooie bekroning gevonden. Helaas, maar het is nog niet te laat. Ik geef niet op en zal laten zien dat ik een kans verdien in Oranje.' Lees in het nieuwste nummer van Voetbal International de uitgebreide reportage die Freek Jansen optekende. Zo is er aandacht voor de door Büttner intens beleefde landstitel en de voetbalhumor, die hij onder anderen samen met Shinji Kagawa en Wayne Rooney tentoon spreidt in de kleedkamer van de Engelse recordkampioen. VI nr. 24 is hier direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen