Büttner: 'Dit doet Rooney op de training wel vaker'

Reacties

Alexander Büttner is geenszins verbaasd over de wereldgoal die Wayne Rooney zaterdag maakte bij Manchester United. De ex-Vitessenaar mocht voor het eerst sinds lange tijd weer een volle wedstrijd spelen en was getuige van de Wayne-Rooney-show. In stadion Upton Park werd West Ham United met 2-0 verslagen door twee goals van Rooney waarvan vooral de eerste van grote schoonheid was.

Büttner: 'Dit doet Rooney op de training wel vaker'

De laatste keer dat Büttner (op de foto rechts) in de competitie bij de Mancunians in de basis begon was in september, tegen West Bromwich Albion (WBA). Concurrent Patrice Evra kreeg zaterdag in het treffen met West Ham United rust.

De 25-jarige back was niet verrast door de waanzinnige openingstreffer van Wayne Rooney, die vanaf eigen helft de bal in het vijandelijke doel joeg. 'Dat doet hij op de training wel vaker. Hij maakt ongelooflijk mooie doelpunten, niet alleen in wedstrijden. Hoewel ik weet waartoe hij in staat is, verwacht niemand zo'n goal als afgelopen weekend. Het was briljant… ongelooflijk', zegt de verdediger die in 2012 door Sir Alex Ferguson werd aangetrokken.

Hoewel Büttner dit seizoen amper aan spelen toekomt, lonkt er een basisplek in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München. Zijn Franse teamgenoot Evra is namelijk geschorst voor de wedstrijd van volgende week dinsdag. Hij voelt zich naar eigen zeggen goed. 'Het is lang geleden dat ik gespeeld heb, dus het was goed voor mij om in de basis te beginnen. Voor mij zou de kwartfinale tegen Bayern München één van de grootste wedstrijden zijn waar ik ooit in gespeeld heb. Ik denk dat iedereen droomt om tegen hen aan te treden en door hard te trainen krijg ik vanzelf een kans.'

Büttner speelde dit seizoen pas tien wedstrijden voor Manchester United. De back kwam één keer in actie in de strijd om de FA Cup (basis), drie keer in de League Cup (allen basis), twee keer in de Champions League (één basis, een invaller) en vier keer in de Premier League (twee basis, twee invaller).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.