Koningskoppel Van Persie-Rooney beslissend voor United

Reacties

Zonder echt te overtuigen heeft Manchester United zaterdagavond met 2-0 gewonnen bij Crystal Palace. Robin van Persie benutte een strafschop en Wayne Rooney bepaalde de eindstand in de generale repetitie voor het Champions League-duel van dinsdag bij Olympiakos Piraeus.

Koningskoppel Van Persie-Rooney beslissend voor United

In de eerste helft worstelde de ploeg van de Schot David Moyes om een opening te vinden in de hechte defensie van Crystal Palace, dat zich ver op eigen helft terugtrok. Adnan Januzaj leek de ban te breken, maar zijn goal werd afgekeurd. De grootste kans was voor Marouane  Fellaini, maar de Belg schoot wild over. Eerder had Nemanja Vidic in kansrijke positie over gekopt.

Na ruim een uur spelen maakte aanvaller Marouane Chamakh een overtreding op Patrice Evra in het zestienmetergebied. Van Persie mocht aanleggen vanaf elf meter en maakte zo zijn elfde competitiedoelpunt.

Zes minuten daarna was het duel van alle spanning ontdaan toen Evra Rooney kon bereiken. De Engelsman, die deze week tot medio 2019 bijtekende, ramde de bal in de verre hoek in het dak van het doel. Voor Rooney was het zijn tiende goal en zijn eerste sinds hij zijn handtekening zette onder een weeksalaris van naar verluidt ongeveer 365 duizend euro.

Omdat Van Persie daarna de lat raakte bleef het bij 0-2. Daardoor is de regerend Engels landskampioen op basis van doelsaldo nummer zes Everton voorbij. Het gat met Tottenham Hotspur (vijf punten) en Liverpool (acht punten) is nog wel groot, waardoor een ticket voor de Champions League stevig op de tocht staat voor Van Persie & co. Alexander Büttner zat niet bij de selectie. Van Persie werd in de tachtigste minuut naar de kant gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.