Busquets: 'Opnieuw tegen City spelen is wel saai'

Reacties

Volgens Sergio Busquets klopt het niet dat het niveau van Barcelona sinds het vertrek van Pep Guardiola in 2012 achteruit gegaan is. De middenvelder stelt dat het voetbal van de Catalaanse gigant juist is geëvolueerd.

Busquets: 'Opnieuw tegen City spelen is wel saai'

Onder Guardiola won Barcelona met het mooiste voetbal ter wereld drie kampioenschappen en twee keer de Champions League. Na zijn afscheid won Barça nog maar één titel en werd er afscheid genomen van het beroemde tiki-taka. Dat valt volgens Busquets niet te wijten aan Guardiola's opvolgers. 'Wij moesten ons aanpassen, doordat tegenstanders zich te veel instelden op onze manier van spelen', zegt de middenvelder in The Guardian.

'Onder Guardiola hadden ploegen nog niet zoveel ontzag voor ons. Ze speelden open en gaven meer ruimte weg. Tegenwoordig speelt 95 procent van onze tegenstanders vanuit een gesloten verdediging. Ze wachten af, maken ruimtes klein en spelen op de counter', vervolgt Busquets. 'Het is veel moeilijker om tegen zulke ploegen met één keer raken te spelen. Onze nieuwe speelstijl is deels ontstaan door onze tegenstanders. We spelen nu gevariëerder.'

Manchester City
Volgens Busquets is de aanpak van Luis Enrique, na Tito Vilanova en Tata Martino de derde trainer sinds het afscheid van Guardiola, de juiste. 'We strijden mee om de titel, staan in de halve finale van de beker en in de achtste finale van de Champions League.' Daarin speelt Barcelona morgen tegen Manchester City. Vorig seizoen rekende Barça in dezelfde fase van het toernooi al af met de Engelse ploeg.

'Als je voor de tweede keer op rij dezelfde ploeg loot, is dat saai', erkent Busquets. 'City is een van de zwaardere ploegen die we konden treffen. Ze zijn erg creatief, vooral via David Silva. Hij is de grote man. Hij vervult een vrije rol en heeft een fantastische pass. En dan heb ik het nog niet eens over Sergio Agüero, Jesús Navas en Yaya Touré (die voor het eerste duel geschorst is, red.).'

Het eerste achtstefinaleduel in Manchester begint morgen om 20.45 uur. Op 18 maart volgt de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.