Brouwers goud waard in Duitse topper

Roel Brouwers heeft Borussia Mönchengladbach een punt bezorgd in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen: 1-1.

Brouwers was in de veertigste minuut attent bij een lage corner van Thorgan Hazard en schoot met rechts binnen. Het was de eerste competitietreffer voor de Nederlandse verdediger sinds 28 oktober 2012, toen hij scoorde in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 (2-3).

Op het moment dat Brouwers toesloeg, stond Mönchengladbach al op achterstand door een geweldige treffer van Hakan Çalhanoglu, die in de achttiende minuut de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising knalde. Leverkusen domineerde de gehele wedstrijd, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Hierdoor blijven Leverkusen en Mönchengladbach samen op de derde plaats in de Bundesliga staan. De achterstand op koploper Bayern München is echter inmiddels opgelopen naar vijftien punten.