Wolfsburg dankt invaller Dost, Verhaegh helpt Augsburg

Bas Dost heeft zichzelf en VfL Wolfsburg een goede dienst bewezen met zijn geslaagde invalbeurt. De zorgen voor Hertha BSC zijn gegroeid, terwijl FC Augsburg zelfs nog een stapje omhoog zette.

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 1-3
Bas Dost kreeg tegen Hannover 96 meer speeltijd bij VfL Wolfsburg dan de veertien minuten die hem dit seizoen hiervoor waren gegund. Aan zijn invalbeurt in de 67ste minuut kleefde de opdracht de wedstrijd tegen Hannover 96 te doen kantelen. De ploeg van trainer Dieter Hecking keek op dat moment na een goede start  - Kevin De Bruyne scoorde al na vier minuten – tegen een teleurstellende 1-1 stand aan.

Het bleek een gouden zet. Koud twee minuten in het veld tekende Dost voor de gewenste 1-2. Het bleek de opmaat voor een overwinning die dankzij een andere invaller Maximilian Arnold meer cachet kreeg (1-3). VfL Wolfsburg bevestigde met het succes de status van belangrijkste achtervolger van koploper Bayern München, dat later zaterdag in actie komt tegen Bayer Leverkusen.

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC 3-2
Na drie nederlagen op rij heeft Borussia Mönchengladbach weer het zoet van een zege kunnen proeven. De start bood al goede hoop. In de negende minuut zorgde Tony Jantschke voor een vroege voorsprong. Hertha BSC deed in de laatste minuut van de eerste helft wat terug via Julian Schieber, die bij het eerste Berlijnse gevaar directe tegenstander Roel Brouwers het nakijken gaf.

Schieber viert zijn goal, met Brouwers rechts

Hertha BSC, dat met Roy Beerens in de basis en John Heitinga op de bank begon, had echter geen antwoord op de 2-1 van Raffael. In de 83ste minuut zorgde Thorgan Hazard voor de verlossende 3-1 voor Borussia Mönchengladbach, dat met de zege naar de vierde plaats is gekomen.

Dankzij een benutte strafschop van Salomon Kalou verzachtte Hertha het leed, maar de ploeg van trainer Jos Luhukay is door de nederlaag naar de vijftiende plaats gezakt, met de dreiging dat Werder Bremen en Hamburger SV bij een succes zondag nog voorbij kunnen komen.

1. FC Köln – FC Augsburg 1-2
FC Augsburg blijft verrassen in de Bundesliga. De ploeg van Paul Verhaegh ontsnapte bij 1. FC Köln in de slotfase aan puntenverlies en staat inmiddels vol trots op de derde plaats. De Oranje-international hielp eraan mee dat het bezoek aan Keulen een succes werd. Zijn inzet in de 53ste minuut werd nog gekeerd door keeper Timo Horn, maar in de rebound zorgde Nikola Djurdjic alsnog voor een succesvol sluitstuk van de aanval. Het was de gelijkmaker voor FC Augsburg, dat dankzij invaller Alexander Esswein in de blessuretijd alsnog aan het lange eind trok.