'Britse media schrijven onzin, Russisch voetbal is schoon'

Reacties

Vitaly Mutko heeft korte metten gemaakt met de publicaties van The Daily Mail over doping in het Russische voetbal resoluut van tafel geveegd. De vice-premier van Rusland en voorzitter van de Russische voetbalbond (RFU) stelt dat het voetbal in Rusland schoon is.

'Britse media schrijven onzin, Russisch voetbal is schoon'

Volgens de Britse krant loopt er een grootschalig onderzoek van de FIFA naar de selectie die in 2014 deelnam aan het WK. Daarnaast zouden nog eens elf andere Russische voetballers verdacht worden van mogelijke dopingpraktijken. 'Schenk er geen aandacht aan', reageert Mutko zondagmiddag tegenover het Russische persbeau TASS. 'Ze schrijven al sinds 2010 negatief over ons.'

Volgens Mutko is er dan ook geen enkele reden tot zorgen. 'In het voetbal is er geen doping. Ons team is al meerdere malen gecheckt, tijdens elke wedstrijd worden controles uitgevoerd.' Het TASS onderschrijft die uitspraak met een verklaring van de FIFA waarin staat dat alle dopingtests van Rusland tijdens het WK 2014 negatief waren. 'De Britse kranten schrijven maar wat', aldus Mutko.

De voormalig Minister van Sport, die in het verleden ook al in de bres sprong voor andere sporters toen het grootschalige Russische dopingschandaal aan het licht kwam, vindt dat de Britse media zich ook eens moeten focussen op de positieve dingen. 'Gisteren liep ik in Kazan en sprak ik met fans van over de hele wereld: Rusland, Mexico, Chili. Ze waren erg vriendelijk. Laten ze daar over schrijven.'

Het Russische voetbalelftal nam deze maand deel aan het Confederations Cup-toernooi in eigen land. Zaterdag strandde de gastheer in de groepsfase door met 2-1 van Mexico te verliezen. Vier spelers van de huidige selectie - Maksim Kanunnikov, Denis Glushakov, Igor Akinfeev en Aleksandr Samedov - waren er bij op het WK in Brazilië. De FIFA wilde in gesprek met TASS niet ingaan op specifieke namen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.