Brazilië onder aanvoering van Neymar ruim langs Turkije

Ook de vijfde interland van Brazilië sinds de terugkeer van bondscoach Dunga is geëindigd in een overwinning (0-4). Turkije, opponent van Nederland in Groep A van de EK-kwalificatiereeks, had geen schijn van kans.

Afgelopen zomer begon Brazilië als favoriet aan het WK in eigen land, maar vanaf de halve finale ging het helemaal mis. Na nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Nederland (3-0) eindigde het gastland op de vierde plaats. Dunga volgde Luiz Felipe Scolari op en het herstel volgde.

Ook Turkije werd eenvoudig verslagen door de Seleção, waar Neymar opnieuw een hoofdrol vertolkte. De aanvaller van Barcelona opende in de twintigste minuut de score op aangeven van Fernandinho. Vier minuten later was het opnieuw raak: Semih Kaya werkte een voorzet van Danilo achter zijn eigen doelman.

Op slag van rust schoof Willian na voorbereidend werk van Neymar koel het derde doelpunt van de avond binnen, terwijl het slotakkoord voor de sterspeler zelf was. Dit keer waren de rollen omgedraaid; Neymar maakte zijn zesde doelpunt in de laatste twee interlands. De aanvoerder is al op 22-jarige leeftijd onmisbaar voor Brazilië, dat nu ook defensief goede cijfers kan overleggen.

Tijdens het WK incasseerde de verdediging van De Goddelijke Kanaries liefst tien doelpunten in de laatste twee duels, maar onder leiding van Dunga bleef Brazilië ook tijdens de vijfde (vriendschappelijke) interland zonder tegentreffers. Bij Turkije zal de druk op bondscoach Fatih Terim toenemen, want de EK-kwalificatiecampagne werd ook al dramatisch begonnen met één punt uit de eerste drie duels.