Selecão-debuut lonkt voor Benfica-sensatie Talisca

Reacties

Carlos Dunga heeft Anderson Talisca bij de nationale ploeg van Brazilië gehaald voor de oefenduels met Turkije en Oostenrijk als vervanger van de geblesseerde Lucas Moura. De twintigjarige sensatie van Benfica kan zijn debuut maken voor de Selecão.

Selecão-debuut lonkt voor Benfica-sensatie Talisca

Talisca zou aanvankelijk met de beloftenploeg van Alexandre Gallo afreizen naar China voor een toernooi, maar werd op het laatste moment uit het vliegtuig geplukt omdat hij zich bij Dunga moest melden. De linksbenige schaduwspits, afgelopen zomer voor slechts vier miljoen euro overgekomen van EC Bahia, speelde zich in de kijker door in zijn debuutseizoen bij Benfica al acht competitiegoals te maken en één in de Champions League.

Volgens Engelse media heeft Talisca daarmee al de aandacht van Arsenal, Chelsea, Manchester City en Manchester United gewekt. Dat Benfica-trainer Jorge Jesus zijn zomeraanwinst al heeft vergeleken met Rivaldo, oud-international en –speler van Barcelona en voormalig Wereldvoetballer van het Jaar, zal daaraan ongetwijfeld hebben bijgedragen.

Talisca is na Fred (Shakhtar Donetsk) de tweede speler die Dunga in een later stadium nog een uitnodiging voor de Selecão heeft gestuurd. De Braziliaanse keuzeheer was daartoe genoodzaakt omdat behalve Paris Saint-Germain-aanvaller Lucas ook Romûlo (Spartak Moskou) zich al had afgemeld. Behalve het duo herbergt de selectie met Neto, Roberto Firmino, Luiz Adriano en Douglas Costa nog vier mogelijke debutanten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.