Bravo verdedigt Ter Stegen na wondergoal Florenzi

Reacties

Claudio Bravo vindt het onbegrijpelijk dat Marc-André ter Stegen onder vuur is komen te liggen na de wondergoal van Alessandro Florenzi. Bravo zegt dat het hemzelf ook had kunnen overkomen.

Bravo verdedigt Ter Stegen na wondergoal Florenzi

Ter Stegen incasseerde dinsdag in het Champions League-duel met AS Roma (1-1) een wonderbaarlijk doelpunt van Florenzi. De rechtsback van de Romeinen was de middenlijn net gepasseerd toen hij de bal vanaf de rechterflank met een enorme boog achter Ter Stegen in het Barcelona-doel schoot.

De Duitse keeper kreeg vervolgens veel kritiek. Hij zou te ver voor zijn doel hebben gestaan. Onzin, vindt concullega Bravo. 'Die goal werd gemaakt vanwege de klasse van Florenzi, niet door een fout van Ter Stegen', aldus de Chileense Barcelona-keeper. 'De manier waarop wij spelen vereist dat een doelman een bepaald risico neemt. Door ver voor je doel te staan, kun je steekballen onderscheppen. Maar het kan soms verkeerd lopen, zoals in Rome gebeurde.'

Bravo benadrukt dat het hemzelf ook had kunnen overkomen: 'Ik heb vorig seizoen tegen Málaga bijna zo'n doelpunt tegen gekregen. Dat scheelde weinig.' Bravo miste de afgelopen twee wedstrijden van Barcelona met een kuitblessure. Hij is normaliter de eerste keeper in de Primera División, terwijl Ter Stegen de beker- en Champions League-wedstrijden voor zijn rekening neemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.