Groep E: Florenzi doet Barça pijn met wereldtreffer

Barcelona heeft door een fantastisch doelpunt van Alessandro Florenzi puntenverlies opgelopen tijdens de start van de Champions League. Bayer Leverkusen won overtuigend van BATE Borisov.

AS Roma - Barcelona 1-1
Hét moment van de avond vond plaats in Stadio Olimpico, waar Florenzi (foto) na ruim een half uur met een weergaloze treffer voor de gelijkmaker zorgde. De rechtsback stoomde op en zag Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen te ver voor zijn doel staan. Florenzi bedacht zich niet en schoot van een kleine vijftig meter via de binnenkant van de paal binnen.

Het doelpunt kwam eigenlijk vanuit het niets, want AS Roma moest ondanks een bemoedigende openingsfase het initiatief laten aan de bezoekers. In de 21ste minuut leverde dat ook de 0-1 op. Luis Suarez knikte bij de tweede paal binnen uit een van richting veranderde voorzet van Ivan Rakitic.

Lionel Messi speelde zijn honderdste duel in het hoofdtoernooi van de Champions League, maar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Daniele De Rossi blokte een inzet van de Argentijn, die ook nog een vrije trap over schoot.

Lionel Messi speelde zijn honderdste duel in de Champions League.

Vijf minuten na rust kreeg Roma een flinke tegenvaller te verwerken toen doelman Wojciech Szczesny geblesseerd naar de kant moest. Maar trainer Rudi Garcia mocht van geluk spreken dat zijn ploeg de wedstrijd met elf man eindigde, want na ruim een uur schopte Radja Nainggolan de kort daarvoor ingevallen Rafinha uit de wedstrijd. Björn Kuipers besloot het bij een gele kaart te houden.

De Nederlandse scheidsrechter besloot even later om geen strafschop te geven toen Javier Macherano Nainggolan in het strafschopgebied naar beneden trok. Een klein kwartier voor tijd was Messi nog dicht bij 1-2, maar zijn schot belandde op de bovenkant van de lat.

Bayer Leverkusen - BATE Borisov 4-1
Ook het duel tussen Bayer Leverkusen en BATE Borisov stond onder leiding van een Nederlandse scheidsrechter. Danny Makkelie zag Admir Mehmedi al na vier minuten de score openen, maar negen minuten later trok Nemanja Milunovic de stand al gelijk. Nadat Mehmedi op aangeven van Karim Bellarabi in de eerste helft nog voor rust een enorme kans had gemist op 2-1, was het vroeg in de tweede helft wél raak.

Met enig fortuin - doelman Sergey Chernik was kansloos doordat een ploeggenoot de bal van richting veranderde - zette Hakan Çalhanoglu de thuisclub opnieuw op voorsprong. Javier Hernández kreeg kort daarna een enorme kans op de derde Duitse treffer, maar Chernik greep uitstekend in.

Het bleek slechts uitstel van executie, want in de 58ste minuut was Chicharito alsnog trefzeker. Daarmee was de wedstrijd in de BayArena beslist. Çalhanoglu bepaalde de eindstand met een benutte strafschop op 4-1.