Luis Enrique heeft 'positieve herinneringen' aan Roma

Reacties

Voor titelhouder Barcelona begint woensdag de jacht op een unieke Champions League-prestatie in Rome. Het roept bij trainer Luis Enrique herinneringen op over zijn ervaring bij de Giallorossi.

Luis Enrique heeft 'positieve herinneringen' aan Roma

Voor Luis Enrique is het bezoek aan AS Roma een terugkeer op bekend terrein. 'Dat haalt veel positieve herinneringen naar boven. Het zal bijzonder zijn', aldus de Spaanse oud-international, die in 2011 bij AS Roma voor het eerst op eigen benen kwam te staan als trainer. Na een jaar kwam er al een einde aan de samenwerking.

'Ik weet niet of hij genoeg tijd heeft gehad', kijkt de nog immer in Rome actieve Daniele De Rossi terug op de samenwerking met Luis Enrique. 'Hij is zelf opgestapt, dus de club valt niets te verwijten. Het was een raar seizoen. Er kwam van de media ook weinig positiefs. Maar hij heeft elders laten zien dat hij niet gek is.'

Na een tussenstop bij Celta de Vigo hielp Luis Enrique Barcelona in zijn eerste jaar als trainer in Camp Nou aan de treble. Het succes in de Champions League in 2015 biedt ook een kans op een unieke prestatie. 'Om als eerste club de Champions League twee keer op rij te winnen is een enorme stimulans. Maar we beseffen hoe moeilijk dat is', aldus de trainer.

Lionel Messi, die woensdag zijn honderdste Champions League-wedstrijd speelt, kan daarin een grote rol spelen. 'Natuurlijk is hij de beste speler die ik ooit onder mijn hoede had', zei Luis Enrique.   

'Als Leo op het veld staat, dan verandert alles in het voordeel van Barça. Hij staat vijf treden hoger dan de rest', zei verdediger Jordi Alba een dag voor de wedstrijd in Rome. 'Twee keer op rij de Champions League winnen moet geen obsessie worden. Het is moeilijk, maar ook een motivatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.