Brandenburg volgt Wijnker op bij geprezen AZ-jeugd

Reacties

Paul Brandenburg is per direct de nieuwe hoofd jeugdopleiding van AZ. Hij volgt Aloys Wijnker op, die Alkmaar achter zich laat voor een avontuur bij de voetbalbond van de Verenigde Staten.  

Brandenburg volgt Wijnker op bij geprezen AZ-jeugd

De 38-jarige Brandenburg is geen nieuw gezicht voor AZ. Hij is al sinds 2009 actief binnen de opleiding van de club. Zo was hij trainer van de Onder-16 en stond hij de afgelopen twee jaar aan het roer bij de Onder-15. Ook coördineerde hij de AZ Voetbalschool, een project waar zestien trainers wekelijks de grootste talenten van amateurclubs uit de regio trainden.   

'In Paul hebben we een uitstekende vervanger gevonden voor Aloys', verklaart directeur voetbalzaken Max Huiberts de keuze voor Brandenburg op de clubsite. 'We hebben gekozen voor iemand uit de club, een echte AZ'er. Zo kunnen we met de jeugdopleiding dezelfde koers blijven varen. Onze visie en filosofie zijn volledig bekend bij Paul.'

Met die visie en filosofie werd de opleiding van AZ, onder aanvoering van de vertrekkende Wijnker, in mei van dit jaar uitgeroepen tot de beste van Nederland. 'De laatste jaren heb ik de manier van werken van de club goed leren kennen. De komende jaren hoop ik de ontwikkeling van de opleiding voort te zetten', reageert Brandenburg op zijn aanstelling.  

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.