AZ ziet ook hoofd opleiding naar VS vertrekken

Reacties

AZ ziet wederom een werknemer naar de Verenigde Staten vertrekken. Na technisch directeur Earnest Stewart gaat ook hoofd opleiding Aloys Wijnker aan de slag in de Verenigde Staten.

AZ ziet ook hoofd opleiding naar VS vertrekken

Waar Stewart de Alkmaarders verlaat voor een club, namelijk Philadelphia Union, gaat Wijnker aan de slag bij de voetbalbond van het land. Een benaming is er niet voor de functie die hij gaat bekleden, maar zijn werkzaamheden hebben het doel het jeugdvoetbal op een hoger niveau te krijgen.

'Ik ga clubs bezoeken, cursussen en advies geven, jeugdtrainers bijstaan. Kortom: sparren met mensen en ervaring delen', legt Wijnker uit. 'Ik weet nog niet wanneer ik vertrek. AZ wil eerst zekerheid hebben over de invulling van mijn huidige functie, voordat ze me laten gaan. Daarover zijn we in gesprek.' Dit jaar zette Wijnker de kroon op zijn werk bij AZ. De club uit Alkmaar kreeg namelijk de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland (foto).

In de nieuwe Voetbal International, die morgen in de winkels ligt en u hier kunt bestellen, vertelt Wijnker meer over zijn aanstaande vertrek.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.