B-ploeg Barcelona voert show op en vermorzelt Huesca

Reacties

Barcelona heeft zich via een monsterscore tegen derdedivisionist Huesca doodeenvoudig geplaatst voor de achtste finale van de Copa del Rey. Valencia en Rayo Vallecano maakten er op hun beurt een waar spektakelstuk van, met eerstgenoemde club als overwinnaar.

B-ploeg Barcelona voert show op en vermorzelt Huesca

Barcelona* – Huesca 8-1 (4-0)
De heenwedstrijd was al in 4-0 voor Barça geëindigd, waardoor de return in Camp Nou slechts een formaliteit was. Het weerhield de Spaanse grootmacht er evenwel niet van om een fraaie show weg te geven tegen het nietige Huesca. Halverwege was de score van twee weken geleden al overtroffen.

Dat bereikte Barcelona overigens zonder een flink aantal grote namen. Het gouden trio Luis Suarez, Lionel Messi en Neymar kreeg rust, net als Xavi, Gerard Piqué, Jordi Alba, Dani Alves, Ivan Rakitic, Sergio Busquets en keeper Claudio Bravo.

Met een hattrick had Pedro (foto) zich voor rust het meest laten gelden, terwijl ook Andrés Iniesta (beide spelers gingen in de rust naar de kant) en Sergi Roberto op het scorebord kwamen. Na de pauze deden Adriano, de pas achttienjarige Adama Traoré en de één jaar oudere Sandro Ramírez eveneens een duit in het zakje. De late 8-1 van Gaspar Gálvez bracht de spanning niet bepaald terug.

Valencia* – Rayo Vallecano 4-4 (2-1)
De thuisploeg had in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in Madrid al met 1-2 gewonnen, en leek het karwei op eigen veld dus relatief simpel te kunnen afmaken. Dat gevoel werd versterkt door de vroege 1-0 van Paco Alcácer, maar daarna ontspon zich een heerlijk bekerduel.

Dankzij doelpunten van Jozabed, Alejandro Pozuelo en Jonathan Pereira stond Rayo Vallecano ineens met 1-3 voor en had Valencia twee goals nodig. Een eigen goal van Rayo-verdediger Jorge García Morcillo leek Valencia op weg te helpen, maar Adrián Embarba bracht de stand vlak daarna weer op 2-4.

Toch was het Valencia dat aan het langste eind trok: wederom Alcácer en de Braziliaan Rodrigo tilden de stand naar 4-4. Na een rode kaart voor de maker van het laatste doelpunt ging Rayo Vallecano op jacht naar de verlossende 4-5, maar die zou er niet meer komen.

Overige uitslagen:
Celta de Vigo* – Las Palmas 3-1 (1-2)
Almeria* – Real Betis 2-1 (4-3)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.