Botteghin bezorgt Groningen zege bij ex-werkgever Zwolle

Reacties

FC Groningen heeft in de jacht op een ticket voor de play-offs goede zaken gedaan. Door een goal van uitgerekend Eric Botteghin werd PEC in Zwolle met 0-1 geklopt. De Braziliaanse matchwinner deed zo zijn oude club pijn.

Botteghin bezorgt Groningen zege bij ex-werkgever Zwolle

Botteghin werd in 2007 weggeplukt uit Brazilië door PEC. Na 4,5 jaar jaar vertrok hij naar NAC om twee seizoenen later naar Groningen te verkassen. 'Het is speciaal om daar weer te spelen. Het is voor mij allemaal in Zwolle begonnen hier in Nederland. Ik heb nog een half jaar in het oude stadion gespeeld en vervolgens in het huidige stadion', zei hij vooraf over het treffen met zijn oud-werkgever.

Botteghin kopte in de zeventigste minuut raak op aangeven van Maikel Kieftenbeld. In de zeventig minuten voor die goal kreeg PEC goede kansen via Jesper Drost en Fred Benson, maar liet de afwerking te wensen over of trad Groningen-doelman Marco Bizot goed op. Ook PEC-goalie Diederik Boer moest geregeld reddend optreden.

Omdat de van de tribune toekijkende Erwin van de Looi (schorsing) zag dat Groningen de voorsprong niet meer uit handen gaf, verstevigt zijn ploeg de plek in de topacht. PEC is nog wel negende, maar staat nu vier punten achter op de noorderlingen. Ron Jans, in het verleden trainer van Groningen, heeft echter nog de bekerfinale tegen Ajax in het achterhoofd waardoor plaatsing voor Europees voetbal de ploeg zo goed als zeker niet kan ontgaan.

Jans leek al enigszins rekening te houden met die bekerfinale. Opvallend was hoe snel de aanvallers van PEC druk zetten op de defensie van Groningen, die zeker in de beginfase moeite had met die druk. Ook wisselde Jans in de rust van spelsysteem, de 4-3-3-tactiek werd omgezet in een 4-4-2-variant met Benson en Guyon Fernandez als spitsen. Resultaat leverde die omzetting niet meer op, waardoor PEC nog altijd zoekt naar de tiende zege. Dat zou een evenaring van een clubrecord betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.