Van de Looi legt zich morrend neer bij schorsing

Reacties

Erwin van de Looi moet vrijdag het duel met PEC Zwolle vanaf de tribune volgen. De tuchtcommissie heeft de trainer van FC Groningen geschorst.

Van de Looi legt zich morrend neer bij schorsing

Van de Looi ging deze week niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager hem voor één duel te schorsen. De 42-jarige oefenmeester werd zaterdagavond tijdens PSV – FC Groningen wegens aanmerkingen op de arbitrage naar de tribune verwezen. Op advies van vierde official Allard Lindhout stuurde scheidsrechter Tom van Sichem de trainer weg.

Van de Looi kon zich niet vinden in een sanctie. 'De voorgestelde straf vind ik dan ook niet in relatie met wat er is gebeurd, mede omdat ik nog een blanco strafblad heb.' Maar zijn argumenten vonden donderdag tijdens de behandeling van zijn zaak geen gehoor bij de tuchtcommissie. Die ging met de aanklager mee en legde de trainer een schorsing op voor één duel.

Hoewel Van de Looi zich van geen kwaad bewust is, heeft hij besloten geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.