PEC aast tegen FC Groningen op recordaantal zeges

Reacties

● De laatste drie Eredivisieduels tussen PEC Zwolle en FC Groningen met Ron Jans als trainer eindigden in een gelijkspel (tweemaal aan de zijde van Groningen en één keer van PEC).

PEC aast tegen FC Groningen op recordaantal zeges

● Met 43 treffers wist PEC dit jaar al vaker te scoren dan in de voorgaande drie seizoenen in de Eredivisie na 34 wedstrijden.

● PEC verloor één van de laatste acht Eredivisiewedstrijden op vrijdag (W4, G3).

● De Groningers scoorden zes keer in de laatste twee Eredivisiewedstrijden, even vaak als in de negen duels daarvoor.

● Nick van der Velden gaf dit seizoen in zestien duels evenveel assists als in de 65 duels die hij speelde in de afgelopen vier seizoenen (zes).

Nick van der Velden.
Nick van der Velden.

● PEC heeft uit en thuis tien duels op rij niet gewonnen van FC Groningen (de langste reeks tegen een specifieke tegenstander). De laatste winst was op 5 september 1987 1-0 (doelpunt van Peter van der Waart).

● PEC heeft een ongeslagen reeks van vijf thuisduels (W2, G3). Het laatste verlies was op 18 januari tegen Vitesse (1-2).

● FC Groningen won voor de derde keer dit seizoen twee duels op rij in de Eredivisie, de ploeg versloeg twee clubs uit de huidige topvijf (Vitesse 3-1 en PSV 2-3).

● PEC is ook in 2014 een echte middenmoter in de Eredivisie (W4, G4, V4).

● PEC (negen zeges tot nu toe) is nog één zege verwijderd van het Eredivisieclubrecord van tien overwinningen in één seizoen.

● PEC heeft na dertig speelronden 38 punten behaald, meer dan ooit in zijn Eredivisiehistorie.  Het oude clubrecord stamt uit het seizoen 1983/84 (35 punten).

● FC Groningen kreeg dit seizoen al elf strafschoppen tegen waarvan er tien verzilverd werden. Geen enkele andere club in de Eredivisie kreeg zoveel penalty’s tegen dit seizoen.

● FC Groningen staat zevende in het VI-efficiency klassement , 49 goals op 327 doelpogingen geeft een rendement van 14,98 procent.

● Filip Kostic is de meest waardevolle speler van FC Groningen met zeven goals en zeven assists. De Serviër is ook de hoogst genoteerde Groningen-speler in het VI Pro klassement met een veertiende plek.

● Vorig seizoen eindigde dit duel in een 1-2 zege voor FC Groningen, Michael de Leeuw zorgde toen voor de winnende treffer.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.