Bosz: 'We werden op felheid afgetroefd'

Ajax-trainer Peter Bosz noemt de oefennederlaag tegen de Oostenrijkse tweedeklasser FC Liefering 'terecht'. Volgens de coach lieten de Ajacieden zich op felheid aftroeven in de met 4-3 verloren wedstrijd.

'Natuurlijk baal ik ervan, want ik heb een hekel aan verliezen', zegt de opvolger van Frank de Boer direct na afloop tegen Voetbal International. 'Hoewel het resultaat in deze fase nog ondergeschikt is. We hebben een zware trainingsweek gehad met acht trainingen in zes dagen.'

Bosz stuurde voor rust veel van zijn beoogde basisspelers het veld in en voerde na de eerste helft liefst elf wissels door. 'Ik verlangde van de spelers dat ze allemaal een helft zouden knallen vandaag. Voor rust viel dat tegen, want de tegenstander was beduidend feller. Zij zetten ons goed onder druk en wij kwamen er lastig onderuit. Het gebrek aan felheid zag je in kleine dingen terug, zoals ook de balaannames.'

Door het uitvallen van Davy Klaassen voor de wedstrijd kwam er een plek vrij voor Pelle Clement, die in de tweede helft zijn officieuze debuut maakte voor Ajax. Klaassen kwam zaterdagochtend tijdens de training in botsing met doelman Jasper Cillessen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de middenvelder geen scheurtje in zijn schouder heeft opgelopen.