Bosz spreekt van ultieme beloning

Reacties

Dat Vitesse komend seizoen Europees voetbal speelt is volgens trainer Peter Bosz een beloning voor het vertrouwen. De Arnhemmers hielden ondanks de tegenvallende resultaten voor de winterstop vast aan de eigen speelwijze.

Bosz spreekt van ultieme beloning

'We hebben een vreemd seizoen achter de rug. We hebben een constant seizoen gespeeld, met goed voetbal. Natuurlijk heb je een paar negatieve uitschieters, maar over het algemeen mogen we heel tevreden zijn', zegt Bosz tegenover Voetbal International.

'Qua voetbal was het heel constant. De resultaten kwamen later pas. Maar wij hebben altijd gezegd dat de resultaten vanzelf zouden komen.' Volgens Bosz is het Europese avontuur, waar Vitesse overigens een onbeschermde status heeft, goed voor zijn jonge groep. 'Je hoopt in het hoofdtoernooi te komen. Toen ik voor het eerst Europees ging spelen kreeg ik met heel andere zaken te maken.'

'De instelling van spelers is anders. Toen ik in Frankrijk ging spelen deed iedereen wat lacherig over de Franse competitie. Als ik nu terugdenk tegen wie ik heb gespeeld. Marseille, Bordeaux, Monaco. Absolute topteams met topspelers. Daar ben ik beter van geworden. Dat kan ook gelden voor deze spelers. Europees voetbal kan je net dat laatste zetje geven', aldus de coach van de Arnhemmers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.