Bosz kan weinig met complimentjes voor Vitesse

Vitesse mag dan zaterdagavond opnieuw getoond hebben dat het met het voetballende aspect bij de Arnhemmers wel goed zit, trainer Peter Bosz was na afloop van het gelijkspel bij Heracles Almelo vooral teleurgesteld. Op bezoek bij zijn voormalige werkgever zorgde Denni Avdic in de slotseconde voor een 1-1 eindstand.

Toch had Vitesse voor rust prima gespeeld. 'Een van de leukst voetballende ploegen van Nederland? Dat kan wel zo zijn, maar een wedstrijd duurt geen 45 minuten. Daarom is het misschien wel een terecht gelijkspel. De tweede helft was voor Heracles. Wij zijn helaas meegegaan in hun spel; vechtvoetbal. Dat ligt Heracles nu eenmaal beter dan Vitesse', aldus Bosz bij de NOS over de opportunistische speelstijl die de Tukkers nog een punt opleverde. 'Eigenlijk hadden we bij rust al met 2-0 voor moeten staan.'

Marko Vejinovic trof met Heracles ook een oude werkgever en net als zijn trainer keek hij ook vol teleurstelling terug op het resultaat. 'Dit had de zevende overwinning op rij moeten zijn. We speelden de eerste helft prima, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Uiteindelijk voelt dit gelijkspel als een nederlaag, al ben ik ervan overtuigd dat dit een incident was.'

Door de twee verliespunten is Vitesse nu zesde in de Eredivisie op een punt van PEC Zwolle. Omdat het verschil met nummer acht FC Twente acht punten is, koersen de Arnhemmers wel af op een ticket voor de play-offs.