VI Live: Verona slaat toe op valreep, record voor PEC

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Verona slaat toe op valreep, record voor PEC
LANDGENOTEN: Nordin Amrabat heeft met Málaga geen aansluiting kunnen vinden met de subtop van Spanje. Bij nummer voorlaatst Granada werd met 1-0 verloren en ook Amrabat kon als invaller het tij niet keren in de laatste 35 minuten. Zijn ploeggenoot Ignacio Camacho besliste het duel met een eigen doelpunt.

22.40 uur: EINDSTAND AC MILAN - HELLAS VERONA 2-2
AC Milan stond virtueel even op de zevende plek, maar verspeelt ver in de extra tijd de zege. De ploeg van Filippo Inzaghi heeft weinig aan het puntje tegen Hellas Verona (2-2) en staat nu tiende.

22.38 uur: LOPEZ OP DE VALREEP
Vier minuten in de extra tijd dompelt Nicolas Lopez San Siro in rouw. Hij maakt er 2-2 van bij AC Milan - Hellas Verona.

22.33 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - SC CAMBUUR 6-1
Na vier nederlagen op rij boekt PEC Zwolle nu een recordzege op SC Cambuur (6-1). Het evenaart de prestatie van vorig seizoen tegen ADO Den Haag.

22.31 uur: NIJLAND MET ZIJN DERDE
En Stef Nijland legt binnen twintig minuten zijn derde erin. En hoe! Van afstand trapt hij met een mooie boog over Cambuur-keeper Leonard Nienhuis. PEC Zwolle evenaart een clubrecord met de 6-1 tussenstand.

22.22 uur: NUMMER TIEN VOOR NIJLAND
Stef Nijland maakt zijn tiende van het seizoen, twee meer dan Tomás Necid. En dat terwijl hij maar elf keer in de basis startte. PEC Zwolle - SC Cambuur staat nu 5-1.

22.17 uur: ROSHEUVEL REDT DE EER
PEC Zwolle neemt het iets te makkelijk op en meteen krijgt het een doelpunt tegen. Martijn Barto krijgt alle tijd voor een voorzet, de vrijstaande Mikhail Rosheuvel trapt keihard raak namens Cambuur (4-1).

22.11 uur: ZWOLLE WERKT AAN HET DOELSALDO
Stef Nijland, koud in het veld, duwt een penalty de bovenhoek in (4-0). De invaller werd vastgehouden door Etiënne Reijnen, Erik Bakker kreeg daarna nog geel wegens protesteren.

22.03 uur: OVER EN UIT IN ZWOLLE
Na een voorzet van Jody Lukoki kopt Tomás Necid de bal voor het doel. Ryan Thomas geeft de bal het laatste zetje en ontneemt het duel zo het laatste beetje spanning: 3-0. PEC gaat na vier nederlagen weer eens winnen.

21.51 uur: MEXÈS BIEDT HOOP
Van de hel in de hemel. Philippe Mexès zet AC Milan met een klutsgoal uit een onmogelijke hoek zowaar op voorsprong.

21.40 uur: EINDSTAND RKC WAALWIJK – SPARTA ROTTERDAM 2-1

21.38 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO-VITESSE 1-1
Ongelofelijk! In de laatste minuut geeft Vitesse de zege nog weg. Pinchhitter Denni Avdic prikt raak nadat Ramon Zomer hem bedient met een kopbal en Dan Mori matig ingrijpt. Het blijkt de 1-1 én de eindstand. Heracles-coach John Stegeman rent van blijdschap tien meter het veld in.

21.38 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG-SC HEERENVEEN 0-1
Het is klaar in Den Haag: 0-1. Dankzij een goal van Luciano Slagveer wint SC Heerenveen bij ADO.

21.36 uur: RUSTSTAND AC MILAN - HELLAS VERONA 1-1

21.31 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - SC CAMBUUR 2-0
Hoewel SC Cambuur wel degelijk kansen kreeg, gaat PEC rusten met een comfortabele marge. Comfortabel genoeg om vandaag de eerste punten in vijf duels te pakken?

21.28 uur: AC MILAN OP 1-1
Omdat Philippe Mexès onderuit wordt gelopen door Bosko Jankovic, mag ook Jérémy Ménez aanleggen voor een penalty. Net als Luca Toni faalt hij ook niet: 1-1. Filippo Inzaghi kan weer een beetje lachen.

21.20 uur: PEC AL OP 2-0
Wat een weelde voor PEC. Uit een vrije trap ramt Maikel van der Werff de 2-0 op het scorebord. PEC is hard op weg voor het eerst in vijf duels weer eens punten te gaan pakken. Of kan Cambuur zich nog oprichten?

21.20 uur: HEERENVEEN OP VOORSPRONG
Heerenveen koerst af op een overwinning. Luciano Slagveer komt naar binnen en prikt de bal in het Haagse doel: 1-0. ADO stevent zodoende op een thuisnederlaag af.

21.16 uur: 1-0 voor PEC
Een voorzet van Jody Lukoki op Tomás Necid wordt afgeslagen, maar komt voor de voeten van Jesper Drost terecht. Met een heerlijke kapbeweging verschaft hij zichzelf de ruimte raak te schieten via doelman Leonard Nienhuis en de binnenkant van de paal: 1-0.

21.05 uur: AC MILAN AL OP ACHTERSTAND
Good-old Luca Toni zet Hellas Verona op voorsprong. Hij schiet zijn elfde van het seizoen binnen uit een strafschop, die veroorzaakt werd door Sulley Muntari: 0-1.

20.45 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE-SC CAMBUUR
Gaat PEC dan eindelijk een einde maken aan een reeks van vier duels zonder punten? Spits Tomás Necid is weer basisspeler en moet daarvoor gaan zorgen. Of gaat Cambuur nu handhaving zo goed als zeker is, een gooi doen naar deelname aan de play-offs?
Dit zijn de opstellingen:
PEC Zwolle:  Hahn; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Saymak, Brama, Drost; Lukoki, Necid, Thomas
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Mac Intosch, Bijker; El Makrini, van de Streek, Bakker; De Ridder, Barto, Narsingh

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN – HELLAS VERONA
Filippo Inzaghi ligt onder vuur als trainer van AC Milan. Daarom telt alleen een succes tegen Hellas Verona. Nigel de Jong (hamstringblessure) is niet van de partij. Marco van Ginkel zit op de bank bij de Rossoneri.

20.32 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO - VITESSE 0-1
Vitesse leidt in Almelo dankzij een doelpunt van Bertrand Traore. Heracles Almelo kreeg vlak voor rust een domper te verwerken toen verdediger Bart Schenkeveld op een brancard het veld verliet.

20.25 uur: VELDBESTORMING BIJ ASTON VILLA
Aston Villa bereikt de laatste vier in de FA Cup door rivaal West Bromwich Albion te verslaan. De bevrijdende 2-0 van Scott Sinclair werd al uitbundig op het veld gevierd door de supporters, na het laatste fluitsignaal volgde een massale pitch invasion.

20.20 uur: EINDSTAND MAINZ 05 – BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 2-2
Roel Brouwers beleeft bij Gladbach een vervelende avond. De invaller betreedt het veld bij een 0-2 voorsprong, maar stapt uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel van het veld.

20.19 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES-PSV 0-3
In de tweede helft vallen geen goals meer. Met de zege doet PSV wel uitstekende zaken. Ajax is op veertien punten gezet en de verliespartijen tegen diezelfde Amsterdammers en Zenit Sint-Petersburg (3-0) zijn vergeten. Memphis Depay is bovendien nu alleen topscorer in de Eredivisie met zestien goals.

20.05 uur: GOAL TRAORE
Vitesse neemt de leiding in Almelo en wie anders dan Bertrand Traore geeft het laatste zetje. De Vitesse-spits was bij vijf van de laatste zes openingsgoals van Vitesse betrokken (drie doelpunten, twee assists).

19.45 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – SC HEERENVEEN
De bal rolt in Den Haag! Ajax-huurling Lerin Duarte staat op de linkerflank bij de bezoekers uit Friesland.

De opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Kristensen, Malone, Alberg; Eduardo, Kramer, Van Duinen.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, v. Aken, v.Anholt; Thern, de Roon, v.d. Berg; Slagveer, Uth, Duarte.

19.45 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO – VITESSE
Kan Vitesse-trainer Peter Bosz de zegereeks van zijn elftal een vervolg geven op bezoek bij zijn oude werkgever?

De opstellingen:
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou; Vujicevic, Fledderus, Bruns; Linssen, Weghorst, Darri.
Vitesse: Room; Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh, Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili, Oliynyk, Traoré, Labyad.

19.38 uur DOELPUNT ASTON VILLA
Fabian Delph wordt helemaal vrijgelaten op de linkerflank en zijn harde schot zeilt laag het doel in. Aston Villa - West Brom staat 1-0.

19.32 uur: DE EERSTE VAN ETO'O
Een paar minuten geleden hielp hij de keeper van Cagliari nog met het strikken van zijn veters, nu geeft Samuel Eto'o diezelfde Zeljko Brkic het nakijken met een geweldige uithaal. Sampdoria leidt met 2-0 tegen Cagliari door de eerste goal van de Kameroener voor zijn nieuwe club.

19.18 uur: RUSTSTAND ASTON VILLA – WEST BROM 0-0
Weinig spektakel en nog geen goals op Villa Park. Brown Ideye was namens de bezoekers het gevaarlijkst tot nu toe; hij miste de beste kans van de wedstrijd door over te schieten.

19.16 uur: RUSTSTAND MAINZ 05 – BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 0-1

19.15 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES-PSV 0-3
Een minuut na de 0-3 is het rust. Alleen een wonder kan Go Ahead nog redden.

19.14 uur: PSV BESLIST DUEL AL IN DEVENTER
Een ingestudeerde vrije trap is de aanleiding voor de 0-3. Jetro Willems loopt langs de muur, krijgt de bal van Memphis Depay mee en geeft voor. Mickey van der Hart heeft nog een antwoord op de kopbal van Georginio Wijnaldum, maar is kansloos bij de acrobatische rebound van Andrés Guardado. De punten lijken voor de koploper nu al binnen: 0-3.

19.09 uur: 0-2 in DEVENTER
PSV zet het krachtsverschil om in een 0-2 voorsprong. Jop van der Linden loopt de bal op ongelukkige wijze in zijn eigen goal. Joshua Brenet was met een solo de aanleiding. Hij slalomde door het Deventer strafschopgebied, maar zag doelman Van der Hart zijn inzet keren. Een tel later lag de bal met dank aan Van der Linden wél in het net.

19.04 uur: HEERENVEEN ZONDER LARSSON
Over iets minder dan drie kwartier trappen ADO Den Haag en SC Heerenveen af. De Friezen spelen zonder aanvaller Sam Larsson. Hij heeft nog te veel last van een hamstringblessure.

ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck. Meijers; Kristensen, Malone, Alberg; Eduardo, Kramer, Van Duinen.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt; Thern, De Roon, Van den Berg; Slagveer, Uth, Duarte.

18.53 uur: NU WEL DEPAY
Precies een minuut nadat we hadden genoteerd dat Mickey van der Hart twee keer Depay van scoren afhoudt, is dat nu níét zo. De aanvaller schiet de bal uit een vrije trap vol effect naar de hoek, waar Van der Hart geen antwoord op heeft. PSV staat op 0-1. Het is overigens een verdiende voorsprong; Go Ahead heeft weinig in te brengen.

18.52 uur: PSV NOG ZONDER GOALS
We zijn bijna halverwege in Deventer en het is nog 0-0 bij Go Ahead-PSV. Doelman Mickey van der Hart hield met twee knappe reddingen Memphis Depay van scoren af.

18.50 uur: EINDSTAND PSG-RC LENS 4-1
Doordat de lat een goal van Gregory van der Wiel in de weg staat, blijft het in Parijs bij 4-1. PSG is ten minste voor een dag koploper. De hoofdstedelingen richten nu het vizier op Chelsea, dat woensdag in de Champions League de tegenstander is.

18.47 uur: RUST BIJ REAL MADRID
Het is rust in Baskenland, Athletic de Bilbao leidt in eigen huis met 1-0 tegen Real Madrid door een goal van Aritz Aduriz.

18.40 uur: PSG LOOPT VERDER UIT
En dat is vier voor PSG! Javier Pastore schiet raak na een fraai balletje van Zlatan Ibrahimovic.

18.37 uur: PSG BESLIST DUEL
Blaise Matuidi schiet van dichtbij de 3-1 binnen. Het is beslist in Parijs. PSG gaat RC Lens verslaan.

18.30 uur: DUEL AFELLAY UITGESTELD
Olympiakos Piraeus-speler Ibrahim Afellay hoopte om 18.30 uur de competitie weer te hervatten bij Panthrakikos. Vanwege supportersgeweld lag de Griekse Super League een week stil, dit keer was het weer de spelbreker voor Olympiakos. Op woensdag komt de Griekse koploper mogelijk wél in actie, dan wacht het bekerduel met AEK Athene.

18.30 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES-PSV
De kruitdampen van het vuurwerk zijn net opgetrokken. Kan Go Ahead in het duizendste Eredivisieduel van de Deventenaren de koploper pootje lichten en de titelstrijd weer spannend maken. Hieronder nog eens de 22 namen.
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Duits; Türüç, Plet, Verhoek.
PSV:
Zoet; Brenet, Bruma, Isimat-Mirin, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay.

18.30 uur: AFTRAP FSV MAINZ 05 – BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Roel Brouwers zit op de bank bij de bezoekers.

18.30 uur AFTRAP ASTON VILLA – WEST BROM
Leandro Bacuna staat bij Aston Villa aan de aftrap in deze kwartfinale in de FA Cup. Bij rivaal West Brom maakt Jonas Olsson (ex-NEC) zijn rentree na ruim vijf maanden blessureleed.

18.25: ATHLETIC DE BILBAO - REAL MADRID 1-0
Het is raak in San Mamés, maar niet voor de koploper. Aritz Aduriz kopt prachtig binnen voor Bilbao: 0-1.

18.25 uur: WEER SPANNEND BIJ PSG
Waar PSG had gehoopt freewheelend naar het einde te gaan, pakt dat anders uit. Yoann Touzghar glijdt de aansluitingstreffer binnen. Het is weer spannend in Parijs: 2-1.

18.22 uur: EINDSTAND FC EINDHOVEN – FC VOLENDAM 3-1

18.16 uur: ZLATAN SCHIET RAAK
PSG beslist het duel met Lens. Na een overtreding op Gregory van der Wiel mag Zlatan Ibrahimovic aanleggen vanaf elf meter. De Zweed benut de strafschop fijntjes: 2-0.

18.00 uur: OPSTELLINGEN GO AHEAD EAGLES – PSV
Go Ahead Eagles start zijn duizendste wedstrijd in de Eredivisie met de herstelde Mawouna Amevor in de basis. De bezoekers uit Eindhoven beginnen met Jorrit Hendrix en Joshua Brenet als vervangers van Adam Maher en Santiago Arias.

De opstellingen:
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Duits; Türüç, Plet, Verhoek.
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Isimat-Mirin, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay.

18.00 uur: REAL BEGINT IN SAN MAMÉS
Kersvers bekerfinalist Athletic de Bilbao en Real Madrid zijn begonnen aan hun competitieduel. Opvallend feitje: Real is dit seizoen de club in de Primera División met de minste Spaanse doelpuntenmakers. Slechts zes treffers kwamen van Spanjaarden: Sergio Ramos en Isco maakten er allebei drie.

Athletic de Bilbao: Iraizoz; Iraola, Gurpegi, Etxeita, Balenziaga; Benat, Mikel Rico; Inaki Williams, De Marcos, Muniain; Aduriz.
Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe,Varane,  Marcelo; Illarramendi, Kroos, Isco;  Bale, Benzema, Ronaldo.

17.54 uur: EINDSTAND QPR -TOTTENHAM HOTSPUR 1-2
Harry Kane mag zich voorlopig de beste Engelse spits noemen in de Premier League. Tijdens het inhaalduel met QPR scoorde de aanvaller van Tottenham Hotspur tweemaal en ging hij Charlie Austin voorbij op de topscorerslijst (zestien om vijftien goals). Sandro redde de eer voor de thuisclub.

17.45 uur: RUSTSTAND PSG-RC LENS 1-0
Vlak voor rust krijgt PSG eindelijk loon naar werken. Een vrije trap van David Luiz, die op kenmerkende wijze aanlegt, belandt in de rechterhoek. Kort daarna is het rust.

17.26 uur: KANE OP SCHOT
Het is opnieuw Harry Kane die scoort op Loftus Road. QPR schuift wat op, waardoor Tottenham Hotspur de ruimte krijgt om te counteren. En die moet je Kane niet geven, koeltjes omspeelt hij Robert Green: 0-2.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Omdat Bas Dost niet tot scoren komt in Augsburg, vergroot Bayern München zijn voorsprong in de Bundesliga tot elf punten. Klaas-Jan Huntelaar schuift met Schalke op naar plek vier.

De eindstanden:
Hannover 96 - Bayern München 1-3
FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1-0
Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 3-1
SC Freiburg - Werder Bremen 0-1
Hamburger SV - Borussia Dortmund 0-0

17.00 uur: BAYERN LOOPT UIT VIA MÜLLER
Op aangeven van Franck Ribéry knikt Thomas Müller zijn tweede treffer van de wedstrijd binnen. Bayern München leidt met 3-1 op bezoek bij Hannover 96.

17.00 uur: AFTRAP PSG – RC LENS
Paris Saint-Germain kan bij winst op nummer voorlaatst Lens de koppositie (tijdelijk) overnemen van Olympique Lyon, dat zondag de zware uitwedstrijd tegen Montpellier speelt. Bij de hoofdstedelingen keert Zlatan Ibrahimovic na een schorsing terug in de basis.

16.49 uur: MÜLLER ZET BAYERN OP VOORSPRONG
Na een zwaar bestrafte overtreding van ex-PSV'er Marcelo op Robert Lewandowski krijgt Bayern München een strafschop, die door Thomas Müller wordt benut.

16.47 uur: RUSTSTAND QPR - TOTTENHAM HOTSPUR 0-1
In het duel tussen de twee beste Engelse spitsen in de Premier League, Charlie Austin en Harry Kane, heeft laatstgenoemde een voorsprong genomen. Tussen vier verdedigers en keeper Robert Green kopte Hurricane zijn vijftiende van het seizoen binnen.

16.30 uur: AFTRAP FC EINDHOVEN - FC VOLENDAM
Ook in het Jan Louwers Stadion is er afgetrapt. FC Eindhoven kan bij een thuiszege op FC Volendam de tweede plek in de Jupiler League (tijdelijk) overnemen van Roda JC Kerkrade.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Schalke 04 lijkt halverwege al verzekerd van een overwinning. Thuis tegen 1899 Hoffenheim leidt de club uit Gelsenkirchen door treffers van Christian Fuchs en Max Meyer. Ook Werder Bremen gaat rusten met een voorsprong dankzij Franco Di Santo.

De ruststanden:
Hannover 96 - Bayern München 1-1
FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0-0
Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 2-0
SC Freiburg - Werder Bremen 0-1
Hamburger SV - Borussia Dortmund 0-0

16.00 uur: AFTRAP QUEENS PARK RANGERS - TOTTENHAM HOTSPUR
Het Londense onderonsje tussen Queens Park Rangers en Tottenham Hotspur is van start gegaan. Het gaat hier om een wedstrijd uit de 27ste speelronde, die toen werd uitgesteld vanwege de finale van het League Cup-toernooi. Tottenham verloor die van Chelsea (2-0). Ex-Eredivisionisten Nacer Chadli, Christian Eriksen en Jan Vertonghen hebben aan de kant van de bezoekers een basisplaats op Loftus Road. Leroy Fer ontbreekt bij QPR vanwege een knieblessure.

15.59 uur: XABI ALONSO MAAKT AL GELIJK
Drie minuten na het doelpunt van Hiroshi Kiyotake zet Xabi Alonso de bezoekers op gelijke hoogte. De middenvelder van Bayern München schiet een vrije trap raak.

15.56 uur: STUNT IN DE MAAK?
Hiroshi Kiyotake zet Hannover 96 thuis op voorsprong tegen koploper Bayern München. Op aangeven van Jimmy Briand, die kort daarvoor een grote kans miste, schiet de Japanner van dichtbij raak.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Het eerste fluitsignaal heeft geklonken bij de vijf middagwedstrijden in Duitsland.

15.15 uur: ROBBEN JAAGT OP RECORD
Arjen Robben kan in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 een Bundesliga-record aan zijn palmares toevoegen. De aanvaller speelde bij Bayern tot dusverre 125 wedstrijden in de Bundesliga. Daarvan won hij er 99, tegen dertien gelijke spelen en dertien nederlagen. In de HDI-Arena kan Robben zijn honderste overwinning boeken als speler van Der Rekordmeister. Daarmee zou hij de snelste ooit zijn met honderd zeges in de Bundesliga. Het record is nu nog in handen van Robben's huidige ploeggenoot Thomas Müller en voormalig Bayern-verdediger Willy Sagnol, die beiden 148 competitieduels nodig hadden voor hun jubileumzege.

15.00 uur: DOST, HUNTELAAR EN ROBBEN OP JACHT NAAR GOALS
Over een half uur wordt de 24ste speelronde van de Bundesliga hervat. Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Arjen Robben (Bayern München) starten allemaal in de basis. Rafael van der Vaart (Hamburger SV) begint op de bank, terwijl Paul Verhaegh (FC Augsburg) ontbreekt vanwege een knieblessure.

Het programma:
Hannover 96 - Bayern München
FC Augsburg - VfL Wolfsburg
Schalke 04 - 1899 Hoffenheim
SC Freiburg - Werder Bremen
Hamburger SV - Borussia Dortmund

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.