Vitesse maakt na winterstop sprong van twaalf plaatsen

Reacties

● Heracles Almelo won slechts twee van de negen thuisduels met Vitesse in de Eredivisie (G4, V3).

Vitesse maakt na winterstop sprong van twaalf plaatsen

● De vijf edities van Heracles - Vitesse met Peter Bosz als trainer leverden gemiddeld 4,8 goals per duel op; de vier ontmoetingen zonder Bosz kende gemiddeld 2,8 doelpunten per wedstrijd.

● Heracles won in februari 2011 voor het laatst van Vitesse in de Eredivisie (thuis en uit); sindsdien pakten de Almeloërs slechts twee punten uit zeven ontmoetingen.

● Heracles kwam in de laatste acht Eredivisieduels met Vitesse (thuis en uit) dertien keer tot scoren, maar dit leverde de ploeg slechts vijf punten op (W1, G2, V5).

● Heraclied Bryan Linssen scoorde vier keer in zijn laatste vijf competitieduels met Vitesse; tegen geen ander team maakte hij meer Eredivisiegoals.

● Heracles pakte slechts vijf punten in 2015 en is daarmee de slechtst presterende ploeg van de Eredivisie in het nieuwe kalenderjaar.

● Trainer John Stegeman bezit na tien thuisduels in de competitie precies hetzelfde resultaat als voorganger Jan de Jonge in zijn eerste tien thuiswedstrijden (W3, G3, V4).

● Vitesse pakte in februari evenveel competitiezeges als Heracles in het gehele seizoen (zes).

● De Arnhemmers vergaarden achttien punten na de winterstop en zijn daarmee de grootste stijger op de ranglijst van plek zeventien naar vijf.

● Vitesse won dit kalenderjaar al drie uitduels in de Eredivisie; één minder dan in heel 2014.

● Bertrand Traore was bij vier van de laatste vijf openingsgoals van Vitesse betrokken via een goal (twee) of een assist (twee keer).

● Vitesse-linksback Rochdi Achenteh won sinds de winterstop 31 tackles (uit 32 pogingen), meer dan elke andere Eredivisiespeler.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.