Bosz geeft Ziyech doelstelling mee: 'Met tien goals tevreden'

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz zag zondag tevreden toe hoe Hakim Ziyech (23) zijn belofte om meer te scoren al inloste. De middenvelder had in de aanloop naar de herstart van de competitie die wens uitgesproken en had met twee treffers op bezoek bij PEC Zwolle een flink aandeel in de zege (1-3).

Bosz geeft Ziyech doelstelling mee: 'Met tien goals tevreden'

In Zwolle maakte de van Twente overgekomen middenvelder zijn zesde en zevende Eredivisie-goal van het seizoen. In de beginfase van de competitie scoorde hij immers ook twee keer voor de Tukkers. In officiële duels staat Ziyech door twee Europa League-treffers en een doelpunt in het bekertoernooi voor Ajax inmiddels op acht goals.

Op de clubwebsite reageert Bosz op de productie van Ziyech. 'Het is belangrijk dat je spelers hebt die scoren. Voor het seizoen ga je als trainer altijd doelpunten tellen. En Hakim is dan een van de jongens die je meetelt omdat ze doelpunten maken.'

Toch wil Bosz voorkomen dat Ziyech zich alleen op doelpunten richt. 'Hij moet er niet te veel op focussen en andere dingen minder doen. Gelukkig doet hij dat niet, van een middenvelder wordt meer verwacht; bijvoorbeeld zijn verdedigende taak. Maar ik ben natuurlijk heel blij dat hij zijn belofte om meer te scoren nu al inlost.'

Penalty's
Bosz geeft de middenvelder wel een richtlijn mee. 'Twintig zal hij er niet maken, hij heeft bij ons een andere rol', antwoordde Bosz desgevraagd toen hij werd geconfronteerd met de zeventien competitiegoals van Ziyech voor Twente vorig seizoen. 'Als hij van die twintig de helft van maakt, dan ben ik al heel tevreden. Bij Twente zaten er bovendien ook wat penalty's bij', besloot Bosz, die zondag Lasse Schöne het andere Ajax-doelpunt zag maken. De Ajax-trainer bevestigde dat de Deen, ondanks zijn misser vanaf elf meter tegen Excelsior, weer bovenaan in de pikorde van de strafschoppen staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.