Bosz en Vitesse verlengen samenwerking met één seizoen

Reacties

Peter Bosz heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot eind volgend seizoen aan Vitesse verbindt. De 51-jarige trainer kan zich daardoor opmaken voor zijn derde seizoen in Arnhem.

Bosz en Vitesse verlengen samenwerking met één seizoen

Zowel Bosz als Vitesse liet dit seizoen al meerdere malen doorschemeren de samenwerking te willen verlengen, maar een definitief akkoord bleef tot dusverre uit. De twee partijen benutten de afgelopen weken om de laatste plooien glad te strijken. Dat is nu gebeurd.

'Ik heb het in Arnhem goed naar mijn zin en ik kan met een goede staf en selectie werken. Ik heb ook steeds laten doorschemeren dat ik hier wilde blijven', zegt Bosz, die in juni 2013 een tweejarig contract tekende als opvolger van Fred Rutten, op de website van Vitesse.

Ook technisch directeur Mo Allach is vanzelfsprekend tevreden met het aanblijven van de Apeldoorner. 'Peter Bosz past in de voetbalfilosofie van Vitesse, waarin wij aanvallend en aantrekkelijk voetbal willen spelen. Ook speelt Peter een belangrijke en inspirerende rol in de verdere voetbaltechnische ontwikkeling van de club.'

Vitesse baarde dit seizoen opzien door ondanks goed voetbal van medio oktober tot medio december zeven duels op rij niet te winnen. Sinds de 1-0 zege op Ajax van begin februari wonnen de Arnhemmers echter zes keer op rij in de Eredivisie. De ploeg van Bosz staat na 26 speelronden op de zesde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.