Borussia Mönchengladbach niet te stoppen, Hertha wint ruim

Sinds Borussia Mönchengladbach afscheid nam van hoofdcoach Lucien Favre, is de ploeg niet te stoppen. Onder het bewind van interim-trainer André Schubert werd voor de derde keer op rij gewonnen. Dit keer moest VfL Wolfsburg (2-0) eraan geloven. Hertha BSC had in eigen huis weinig moeite met Hamburger SV: 3-0.

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 2-0
Er lijkt geen einde te komen aan de winstreeks van interim-trainer André Schubert. De hoofdcoach van Borussia Mönchengladbach, opvolger van de opgestapte Lucien Favre, won zaterdagmiddag ook zijn derde wedstrijd waar hij als eindverantwoordelijke op de bank zat. En opnieuw toonde Raffael zich van zijn beste kant.

De Braziliaan was in de eerste wedstrijd van Schubert goed voor drie assists (4-2 winst tegen Augsburg), verzorgde een assist en een goal in het duel met VfB Stuttgart (3-1 winst) en kroop ook tegen VfL Wolfsburg weer in de rol van aangever. Dit keer bereidde de aanvallende middenvelder een treffer van Havard Nordtveit voor. Raffael slingerde de bal voor het doel, waarop de Noor de bal met een halve omhaal achter doelman Diego Benaglio volleerde.

Raffael, hier in duel met Josuha Guilavogui (rechts), toonde zich opnieuw belangrijk voor Borussia Mönchengladbach. De Braziliaan was in het derde duel onder interim-trainer André Schubert betrokken bij minstens één doelpunt.

Drie minuten later werd de marge al verdubbeld, dit keer was Ibrahima Traoré trefzeker. Het bleek de doodsteek voor de ploeg van trainer Dieter Hecking, die spits Bas Dost zeventig minuten op de bank hield. Door de derde zege onder Schubert komt Borussia Mönchengladbach op negen punten uit de eerste acht speelronden.

Hertha BSC - Hamburger SV 3-0
De club uit Berlijn is aardig aan het seizoen 2015/16 begonnen, met elf punten uit de eerste zeven speelronden, en zette die stijgende lijn voort in het duel met Hamburger SV. De bezoekers uit Hamburg delfden het onderspit, mede dankzij een vroege treffer van een ex-Feyenoorder.

Het was namelijk Salomon Kalou die de thuisclub de openingstreffer bezorgde. De dertigjarige Ivoriaan tekende in de zeventiende minuut met een treffer voor 1-0, waarna Vedad Ibisevic in de 77ste en 79ste minuut het slotakkoord verzorgde en de zege iets meer kleur gaf. Kalou en Ibisevic bezorgden hun ploeg daarmee de vierde overwinning van het seizoen. Daardoor komt Hertha op veertien punten en bezet het voorlopig de vierde plaats in de Bundesliga, op zeven punten van koploper Bayern München.

1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart 2-2
De punten zijn duur dit seizoen voor VfB Stuttgart. De ploeg ging in de achtste speelronde op bezoek bij 1899 Hoffenheim en behaalde een zwaarbevochten gelijkspel. Twee keer kwamen de manschappen van Alexander Zorniger op achterstand, twee keer was Kevin Volland (in minuut 33 en 77) de dader.

Jan Kliment verzorgde één van de twee treffers van VfB Stuttgart.

Via Jan Kliment werd de eerste treffer na ruim een uur spelen teniet gedaan, in de negentigste minuut zorgde Timo Werner er met een treffer nog voor dat Stuttgart een punt overhield aan de uitwedstrijd in Hoffenheim. Daardoor komt de ploeg op vier punten, al blijft de club veroordeeld tot de laatste plaats. Voor Hoffenheim was het het zesde punt in deze nog prille competitie.

Hannover 96-Werder Bremen 1-0
Hannover 96 kwam strijdbaar voor de dag in de eigen thuishaven tegen Werder Bremen en kreeg de aanwezige 49.000 supporters in de HDI-Arena tien minuten na rust op de banken. Salif Sané knikte binnen uit een hoekschop, waarna de bezoekers veteraan Claudio Pizzaro inbrachten in de hoop iets te kunnen forceren. De Peruviaan kreeg nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, net als mede-invaller Maximilian Eggestein, maar Hannover-doelman Ron-Robert Zieler hield zijn doel schoon.

FC Ingolstad 04-Eintracht Frankfurt 2-0
Met Luc Castaignos in de punt van de aanval kon Eintracht Frankfurt weinig potten breken in de eerste helft tegen FC Ingolstadt. Omdat ook de thuisclub weinig gevaar wist te stichten,  dreigde het een hele saaie middag te worden voor het aanwezige publiek in het Audi-Sportpark Stadion. Pascal Gross bezorgde de fans toch nog plezier door twaalf minuten voor tijd voor de 1-0 te zorgen, waarna Castaignos direct naar de kant werd gehaald bij de bezoekers. Stefan Lex gaf de zege van de promovendus nog wat extra cachet door na een grote fout van de Frankfurt-verdediging de score te verdubbelen.