'Borussia Dortmund zwaar benadeeld door arbitrage'

Reacties

Michael Zorc geloof niet in 'complottheorieën', maar de directeur komt met tegenzin wél tot de conclusie dat zijn Borussia Dortmund 'enorm' wordt benadeeld door de arbitrage.

'Borussia Dortmund zwaar benadeeld door arbitrage'

De discussie over het voortrekken van Bayern München leek juist wat geluwd, maar de opmerkingen van Zorc hebben de Duitse arbitrage weer onder een vergrootglas gelegd. De directeur wijt het puntenverlies in de Bundesliga, en daarmee de opgelopen achterstand op de Beierse koploper, ook aan scheidsrechterlijke fouten.

'Het verschil met Bayern had kleiner kunnen zijn. Hoewel ik met tegenzin op zulke zaken wijs, we zijn de laatste weken zwaar benadeeld door de beslissingen van de arbiters', zegt Zorc in Kicker. Hij doelde daarmee op de niet toegekende strafschoppen tegen 1899 Hoffenheim (1-1) en Darmstadt 98 (2-2).

'Het puntenverlies tegen Darmstadt moeten we onszelf verwijten vanwege ons slechte defensieve optreden. Ik geloof in principe niet in complottheorieën, maar we zijn benadeeld als je kijkt naar de resultaten. Dat mag je ook vaststellen, omdat het ook objectief vast te stellen is.'

Het moment van het geuite ongenoegen bij Zorc is saillant en misschien ook niet toevallig. Zondag staat de topper tegen Bayern München op het programma. Borussia Dortmund wil de achterstand van vier punten terugbrengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.