Borussia Dortmund haakt af in Duitse titelstrijd

Borussia Dortmund leed zijn tweede nederlaag op een rij en zag de achterstand op de lijstaanvoerders Bayer Leverkusen en Bayern München daardoor oplopen tot negen punten.

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 2-3De winstkansen wisselden keer op keer in Dortmund. Eintracht begon goed en kwam in de achtste minuut op voorsprong via een kopgoal van Benjamin Köhler (foto). Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Mats Hummels nam de gelijkmaker voor zijn rekening en Lucas Barrios tikte van dichtbij de 2-1 binnen.

Toch was het Eintracht Frankfurt dat de drie punten in de wacht sleepte. Sebastian Jung knalde vanaf 22 meter een afvallende bal in het doel van Dortmund (2-2) en Alexander Meier profiteerde van een inschattingsfout van Patrick Owomoyela: 2-3.

FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 1-0Mainz is dit seizoen nog ongeslagen in thuiswedstrijden. Ook het duel met Mönchengladbach leverde een goed resultaat op. De 1-0 zege was echter onverdiend want de gasten, met Roel Brouwers negentig minuten in de ploeg, waren de bovenliggende partij. Mainz scoorde echter als enige via Bo Svensson en verdedigde na die treffer vakkundig de voorsprong.