Van Nistelrooy debuteert bij HSV met gelijkspel

Hamburger SV en 1. FC Köln maakten er een boeiende wedstrijd van. De score stokte bij 3-3, een stand die al was bereikt toen Ruud van Nistelrooy voor het eerst zijn opwachting maakte aan de zijde van HSV.

De gasten uit Hamburg hadden moeten winnen in Keulen, want na 50 minuten leidde de ploeg van coach Bruno Labbadia met 1-3. Toch verdiende Köln een gelijkspel. De thuisclub toonde aan over veel veerkracht te beschikken.

Eljero Elia en Joris Mathijsen begonnen in tegenstelling tot
Van Nistelrooy in de basis bij HSV, dat uitstekend aan het duel begon. Marcell Jansen stond al in de tweede minuut op de goede plaats om een rebound in het doel van Köln te schieten: 0-1. Köln kwam in de 31ste minuut op gelijke hoogte. Mathijsen liet zich in de lucht kloppen in een duel met Youssef Mohamad: 1-1.

HSV stelde in de zeer onderhoudende wedstrijd snel orde op zaken. Mladen Petric ontsnapte op de rand van buitenspel en rondde keurig af na een uitstekende pass van Jansen. Petric was ook de maker van de 1-3 door een strafschop te benutten. In tegenstelling tot Petric speelde Marcus Berg weer teleurstellend bij HSV.

Köln sleepte nog verrassend een gelijkspel uit het vuur. Een kwartier voor tijd schoot Milivoje Novakovic een vrije trap over de muur en buiten bereik van keeper Frank Rost in het doel. In de 88ste minuut was de comeback compleet toen Adel Chihi met een van richting veranderd schot voor 3-3 zorgde.

Daardoor kreeg het debuut van Van Nistelrooy weinig glans. De 33-jarige spits mocht kort na de gelijkmaker invallen. Veel kon hij in de hem gegunde speeltijd niet uitrichten. Door het gelijkspel is de achterstand van HSV op de koplopers Bayer Leverkusen en Bayern München opgelopen tot negen punten. Köln staat elfde.