Bayern wervelt naar achtste overwinning op rij

Bayern München is momenteel niet te stoppen in de Bundesliga. De ploeg van coach Louis van Gaal zette dit keer regerend kampioen VfL Wolfsburg te kijk. In de Volkswagen-Arena werd het liefst 1-3.

Arjen Robben haalde de afgelopen week niet alleen het nieuws met zijn goede spel, maar ook door het dragen van een grijze onderbroek. De Duitse voetbalbond bepaalde dat de dribbelaar het lange exemplaar niet meer mocht dragen. In Wolfsburg toonde Robben aan niet van de wijs te raken van dat soort futiliteiten.

Met een wél toegestane rode onderbroek schoot Robben al na twee minuten met scherp. De Oranje-international rondde keurig af na voorbereidend werk van Thomas Müller. Na de openingstreffer ging Wolfsburg direct op jacht naar de gelijkmaker. Onder anderen Grafite liet een grote kans onbenut. De Braziliaan schoot de bal van tien meter tegen doelman Hans-Jörg Butt aan.

Ondanks de druk van Wolfsburg was het Bayern dat opnieuw scoorde. In de 26ste minuut kopte Daniel Van Buyten de 0-2 binnen. Het was al de zesde competitietreffer van dit seizoen van de verdediger. Het pleit was beslecht toen Andrea Barzagli de bal in de 57ste minuut achter zijn eigen doelman werkte. De Italiaanse international deed dat onder druk van invaller Franck Ribéry, die na de rust Ivica Olic was komen aflossen.

Grafite leek de schlemiel van de middag te worden. De aanvaller, dit seizoen geen schim meer van de goalgetter die hij vorig jaar was, miste een strafschop. De Braziliaan pikte in de laatste minuut toch nog een doelpunt mee: 1-3.

Bayern, dat naast Robben ook begon met Mark van Bommel in de basis, won al voor de achtste keer op rij. Toch is de ploeg van
Van Gaal nog geen koploper. Die eer blijft toebedeeld aan het sterke Bayer Leverkusen. Wolfsburg komt niet verder dan de twaalfde plaats.