Bayer Leverkusen en Schalke 04 morsen punten

Bayer Leverkusen bleef voor de 22ste wedstrijd op rij ongeslagen, maar de koploper van de Bundesliga liep wel averij op in Bochum. Ook Schalke 04 kwam niet tot winst.

VfL Bochum-Bayer Leverkusen 1-1Leverkusen domineerde in Bochum, maar de ploeg van coach Jupp Heynckes (foto) scoorde te weinig. Alleen op slag van rust was het raak toen Stefan Kiessling de bal bij Eren Derdiyok bezorgde. De gemiste kansen kwamen de koploper duur te staan. Bochum liet in aanvallend opzicht weinig zien, maar de thuisclub had aan één kans genoeg om een gelijkspel te behalen. Lewis Holtby stuurde in de 68ste minuut invaller Zlatko Dedic weg en de Slowaak rondde beheerst af. Leverkusen gaat met 45 punten nog wel aan de leiding op basis van een beter doelsaldo, maar Bayern München kwam in punten op gelijke hoogte.

SC Freiburg-Schalke 04 0-0Schalke zag de achterstand op de koplopers groeien tot drie punten. In Freiburg bleven Die Königsblauen steken op 0-0. Namens Schalke kopte Kevin Kuranyi op de paal en Marcelo Bordon raakte de lat. Bij die laatste poging stuiterde de bal van achter de doellijn terug het veld in, maar er werd geen treffer toegekend.

1899 Hoffenheim-Hannover 96 2-1Arouna Koné luisterde zijn debuut voor Hannover op met een doelpunt, maar de gasten gingen in Hoffenheim met 2-1 ten onder. De thuisclub, al zeven duels zonder zege, wonnen eindelijk weer eens. Carlos Eduardo en Sejad Salihovic waren de doelpuntenmakers bij Hoffenheim.