Bordeaux wint strijd om Arsenal-rechtsback Debuchy

Reacties

Girondins de Bordeaux is de nieuwe club van Mathieu Debuchy. De dertigjarige rechtsback wordt voor een half jaar gehuurd van Arsenal.

Bordeaux wint strijd om Arsenal-rechtsback Debuchy

Debuchy zat bij Arsenal in een uitzichtloze situatie. Manager Arsène Wenger was bereid mee te werken aan een vertrek van de rechtsback, die met het oog op het naderende EK regelmatig wedstrijden wilde spelen.

De 27-voudig international werd met verschillende (Engelse) clubs in verband gebracht, waaronder ook Manchester United. De keuze viel op Bordeaux. Debuchy hoopt bij de Ligue 1-club weer aan spelen toe te komen om zo een plek bij de Franse nationale team voor het EK 2016 te bemachtigen. Bij het laatste duel van Frankrijk met België (3-4 verlies) maakte hij geen deel uit van de selectie.

Arsenal nam Debuchy in 2014 voor vijftien miljoen euro over van Newcastle United, maar de Fransman veroverde in Londen nooit een vaste basisplaats. Door de indrukwekkende ontwikkeling van Héctor Bellerín kreeg de blessuregevoelige verdediger dit seizoen nauwelijks nog speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.