Bondscoach Kosovo laat Engelse pers schrikken met verhitte vooruitblik

Reacties

Kosovo staat voor een van zijn belangrijkste wedstrijden in de korte geschiedenis van het land. De Zwitserse bondscoach Bernard Challandes staat te trappelen voor de clash met Engeland, zo werd maandag wel duidelijk op een meer dan bijzondere persconferentie.

Bondscoach Kosovo laat Engelse pers schrikken met verhitte vooruitblik

Kosovo is nog ongeslagen sinds de 68-jarige Challandes voor de groep staat en heeft al vijftien wedstrijden op rij niet meer verloren. Dat is de langste reeks van alle deelnemers aan de EK-kwalificatiereeks. Met acht punten uit vier wedstrijden staat Kosovo, dat in september 2016 zijn eerste officiële interland speelde, tweede in EK-kwalificatiegroep A. Engeland is met negen uit drie koploper in deze poule.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Engeland en Kosovo staan dinsdagavond tegenover elkaar in het St. Mary's Stadium van Southampton en Challandes kan haast niet wachten. Op zijn persconferentie van maandag waarschuwde de bondscoach de Engelse ploeg voor de "ongelooflijke pressing" waarmee zij te maken zal krijgen. Kosovo is van plan om de tegenstander bij de nek te grijpen.

Bij de uitleg van zijn plannen raakte Challandes de controle een beetje kwijt. 'Druk zetten is tactisch', begon hij nog rustig. Vervolgens startte het schreeuwen: 'In een gekke wedstrijd is het gaan, terugkeren, gaan, gaan, gaan, gaan, gaan! Dat is niet tactisch, misschien maak je wel de verkeerde loopactie. Maar het gaat om de mentaliteit, de wilskracht om de bal te veroveren. We doen dat niet alleen om te verdedigen, het is ook direct de voorbereiding voor een doelpunt voor ons.'

Bekijk de hartstochtelijk gesproken woorden van Challendes hieronder. Engeland - Kosovo begint dinsdagavond om 20.45 uur Nederlandse tijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.