Bondscoach Kameroen denkt dat Onana nu beetje spijt heeft

Reacties

Volgens Hugo Broos zal onder anderen André Onana, nu Kameroen zich heeft geplaatst voor de finale van het Afrika Cup-toernooi, enigszins spijt hebben van zijn beslissing om zich niet beschikbaar te stellen voor het evenement.

Bondscoach Kameroen denkt dat Onana nu beetje spijt heeft

Maxime Poundjé, Ibrahim Amadou, Allan Nyom en Guy Ndy Assembé en André Zambo Anguissa waren enkele andere spelers die net als de Ajax-doelman geen trek hadden in het toernooi, terwijl Liverpool-speler Joël Matip al in september aangaf voorlopig zijn club boven het nationale elftal van Kameroen te prefereren.

'Dat zullen ze zich nu al een beetje beklagen', laat bondscoach Broos weten aan Sporza na het bereiken van de eindstrijd ten koste van Ghana. 'We zijn vorig jaar begonnen om van deze spelers een groep te maken. Ik heb veel spelers vervangen en heb ook nieuwe en jonge spelers ingepast. Ik zit al 29 jaar in het trainersvak en zo'n groep heb ik nog nooit meegemaakt. Dit zijn geen 23 voetballers, maar 23 vrienden. De sfeer is altijd goed, niemand zit met een lang gezicht op de bank.'

Onana liet enkele maanden terug al doorschemeren liever niet deel te nemen aan het toernooi om de Afrika Cup, aangezien hij geen eerste keuze is van zijn land en zich op Ajax wilde richten. Sinds het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona fungeert Onana als eerste doelman van de Amsterdammers, reden waarom huurling Tim Krul in de afgelopen transferperiode verkaste naar AZ.

Broos geeft Kameroen een goede kans in de finale van zondag tegen Egypte. 'We hebben een jonge ploeg, maar we maken veel goed met werkkracht en strijd. We hebben maar twee dagen rust, maar de spelers zijn zo gemotiveerd dat ze de vermoeidheid niet zullen voelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.