Bondscoach Advocaat thuis onderuit tegen Antalyaspor

Fenerbahçe heeft zich in de Süper Lig laten verrassen door Antalyaspor. De ploeg van trainer Dick Advocaat, die dinsdag werd benoemd tot bondscoach van het Nederlands elftal, verloor op eigen veld: 0-1.

Jeremain Lens begon in de basis bij Fenerbahçe, waar Robin van Persie genoegen moest nemen met een plek op de bank en Gregory van der Wiel geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie. Aan de kant van Antalyaspor was er vanaf het eerste fluitsignaal speeltijd voor Moestafa El Kabir (ex-NEC).

Al na zeven minuten kregen de bezoekers een enorme mogelijkheid op 0-1, maar doelman Volkan Demirel voorkwam een treffer van Sandro. Twee minuten na rust was het wél raak voor Antalyaspor. El Kabir stuurde Deniz Kadah weg en die rondde koel af. In de 54ste minuut was El Kabir zelf bijna trefzeker, maar Volkan bracht opnieuw redding. Alper Potuk was nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef uiteindelijk 0-1 in Istanbul.

Fenerbahçe blijft daardoor steken op 57 punten uit 31 duels, negen minder dan koploper Istanbul Basaksehir. Nummer twee Besiktas heeft acht punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld. De kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, terwijl de nummer twee zich via de voorronde voor het hoofdtoernooi hoopt te plaatsen. De nummer drie gaat naar de voorronde van de Europa League.

Woensdag komt Fenerbahçe opnieuw in actie. Istanbul Basaksehir komt dan op bezoek in de halve finale van de strijd om de Turkse beker. De heenwedstrijd op 26 april eindigde in 2-2. De bekerwinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. De bekerfinale vindt plaats op 1 juni en op 4 juni staat de laatste speelronde in Turkije op het programma. Daarna sluit Advocaat naar verluidt aan bij Oranje.