Blunder Marcelo helpt Advocaat aan een punt in topper

De Turkse topper tussen Besiktas en Fenerbahçe is voor voormalig PSV-speler Marcelo uitgelopen op een klein drama. De Braziliaan verschalkte in de vierde minuut van de blessuretijd op knullige wijze zijn eigen doelman, waardoor het duel in Istanbul in 1-1 eindigde. Besiktas had een grote stap richting de titel kunnen zetten.

Het duel met Fenerbahçe was de lastigste horde die Besiktas moest nemen in de slotfase van het seizoen. Met Robin van Persie en Jeremain Lens beiden vanaf de aftrap op het veld maakte de nummer drie van de competitie het koploper Besiktas uiterst lastig. Bij de thuisploeg speelde Ryan Babel de hele wedstrijd mee.

Pas vlak voor rust was het Vincent Aboubakar die het verschil maakte in Istanbul. Na een snelle aanval vond Ricardo Quaresma zijn teamgenoot met een voorzet bij de tweede paal. De van FC Porto gehuurde spits maakte met de intikker zijn negende doelpunt van het seizoen.

In de tweede helft leek er niet meer gescoord te worden, maar diep in blessuretijd kopte Marcelo een lange bal over zijn eigen doelman heen. Hierdoor verliest Besiktas dure punten ten opzichte van Istanbul Basaksehir, dat eerder in de speelronde wel wist te winnen. Koploper Besiktas staat nu nog twee punten voor op de nummer twee, maar speelt in de laatste vier wedstrijden nog tegen relatief laag geklasseerde tegenstanders, waardoor titelprolongatie lonkt.

Fenerbahçe kon een driepunter goed gebruiken in de strijd om de tweede plek, door het punt is het verschil met Basaksehir zes punten. Hierdoor lijkt Champions League-voetbal een utopie voor Van Persie, Lens, Gregory van der Wiel en trainer Dick Advocaat.