Sow voorkomt op valreep blamage voor Advocaat

Reacties

Dick Advocaat houdt kans om ook met een tweede plaats afscheid te nemen van Fenerbahçe. Nummer voorlaatst Rizespor moest pas in de extra tijd het hoofd buigen (2-1).

Sow voorkomt op valreep blamage voor Advocaat

De start van Fenerbahçe was voortvarend met de openingsgoal van Moussa Sow na drie minuten. Maar het bleek zondag niet de opmaat voor een makkelijke middag voor de ploeg van Dick Advocaat. Rizespor kwam binnen een kwartier op gelijke hoogte dankzij Oguzhan Aynaoglu.

Zonder de geschorste Robin van Persie was Fenerbahçe lange tijd niet bij machte het verschil op de ranglijst (vooraf scheidden 39 punten de twee ploegen) tot uitdrukking te brengen in de score. De uitsluiting van Rizespor-verdediger Marwane Saadane – hij kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart – bood een opening voor een ontsnapping. Op aangeven van Emmanuel Emenike behoedde Sow de thuisploeg voor puntenverlies.

Fenerbahçe heeft met het resultaat extra druk gezet op Istanbul Basaksehir, dat vanavond de topper tegen koploper Besiktas wacht. De achterstand op de tweede plaats is teruggebracht tot één punt. Daarmee is er zicht op het bereiken van de voorronde van de Champions League. Koploper Besiktas lijkt met een voorsprong van acht punten niet meer te achterhalen.

Advocaat, die zich opmaakt voor een nieuwe periode als Oranje-bondscoach, heeft nog een ander ijzer in het vuur om met een goed gevoel afscheid te nemen van Fenerbahçe. Met zijn ploeg staat hij met één been in de finale om de Turkse beker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.