Boilesen mikpunt van hoon en kritiek bij Ajax

Reacties

Nicolai Boilesen (23) beleefde donderdagavond een pijnlijke avond. De Deense linksback leidde met balverlies het voor Ajax catastrofale uitdoelpunt van Dnjepr Dnjepropetrovsk in, waardoor Ajax uiteindelijk naast een kwartfinaleticket in de Europa League zou grijpen. Het pijnlijkste moment volgde bij de wissel van Boilesen.

Boilesen mikpunt van hoon en kritiek bij Ajax

Kort nadat de Oekraïners in de verlenging de 1-1 op het scorebord hadden gezet, greep trainer Frank de Boer in. Hij haalde Boilesen, die donderdag opnieuw aanvoerder was, naar de kant ten faveure van stormram Mike van der Hoorn. Het thuispubliek begeleidde die wissel met gejuich. De pinchhitter maakte nog wel de 2-1, maar dat zou uiteindelijk door het cruciale uitdoelpunt niet voldoende blijken om de 1-0 uitnederlaag weg te poetsen.

'Het ergste vind ik de eerste keuze: om een middenvelder die met vier man om zich heen staat in te spelen', hekelde De Boer na afloop het balverlies van Boilesen. De Ajax-trainer oordeelde zelfs dat de meer ervaren Ajacieden, waar Boilesen en Ricardo van Rhijn toe behoren, door de ondergrens waren gezakt.

Davy Klaassen baalde van de reactie van een deel van het publiek. 'Fans die zulke dingen doen, moeten zich schamen. Dat doe je niet bij je eigen spelers', aldus de middenvelder in gesprek met het AD over Boilesen, die al langer het mikpunt van kritiek is.

Boilesen speelt al sinds 2010 voor Ajax, waar hij nog een contract tot medio 2016 heeft. Dit seizoen kwam hij tot 27 optredens, waarvan negentien in de Eredivisie, vier in de Champions League en vier in de Europa League. De voorgaande jaren werd de loopbaan van Boilesen gekenmerkt door aanhoudend blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.