Boca Juniors geschorst na pepperspray-incident

Reacties

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) heeft Boca Juniors uit de achtste finale van de Copa Libertadores gezet. Dit besloot de bond nadat een fan van de Argentijnse club de spelers van River Plate aanviel met pepperspray in de nacht van donderdag op vrijdag.

Boca Juniors geschorst na pepperspray-incident

De duels tussen de twee Argentijnse grootmachten zijn altijd al hete onderonsjes. De achtste finale van de Champions League van Zuid-Amerika was daarop geen uitzondering. River Plate verdedigde een 1-0 voorsprong uit het heenduel. De twee ploegen gingen met 0-0 rusten en die spanning werd een fan blijkbaar teveel. Op televisiebeelden is te zien dat de supporter pepperspray de spelerstunnel inspuit.

Terwijl de Zuid-Amerikaanse bond zich nog beraadt over een aanvullende straf voor volgend seizoen, kan Boca Juniors nog in beroep gaan tegen de uitsluiting. Of het duel dan zal worden overgespeeld is maar de vraag. Volgende week staat al de kwartfinale op het programma tegen het Braziliaanse Cruzeiro, dat naar alle waarschijnlijkheid dus River Plate treft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.