Blom blijft bij oordeel: 'Geen hands van Bruma'

Reacties

Na afloop van de nipte 1-0 zege van PSV bij Vitesse werd ook druk nagesproken over het optreden van scheidsrechter Kevin Blom. Hij gaf beide ploegen geen strafschop.

Blom blijft bij oordeel: 'Geen hands van Bruma'

Eerst leidde een overtreding van Marvelous Nakamba op Santiago Arias niet tot een penalty. Daar werd assistent-trainer Ruud Brood zo boos over dat hij vanwege aanmerkingen op de leiding van de PSV-bank naar de tribune werd verwezen. Die aftocht begeleidde hij met het roepen van 'paardenlul'.

Ook Vitesse beklaagde zich voor het niet krijgen van een strafschop toen Maikel van der Werff in de 79ste minuut bij een 0-0 stand de bal tegen de arm van Jeffrey Bruma schoot. 'Hij krijgt de bal inderdaad tegen zijn arm', stelde Blom bij de NOS toen hij geconfronteerd werd met de beelden. 'Als je de beelden goed bekijkt, zie je dat zijn arm al iets los is van zijn lichaam voordat er geschoten wordt. Het is een natuurlijke houding. De afstand is vrij kort, dus de bal wordt er echt tegenaan geschoten. Dus geen opzettelijk hands. De hand gaat niet naar de bal toe.'

Bruma (op de foto boven een seconde voor zijn veelbesproken handsbal) beaamde de bal inderdaad met zijn arm geraakt te hebben. 'Mijn hand had ik al zo en ik kan 'm er niet afhalen. Gelukkig besloot de scheidsrechter in mijn voordeel. Het was geen opzettelijk hands', aldus de PSV-verdediger, die met de Eindhovenaren alsnog een goede generale repetitie voor het Champions League-duel met CSKA Moskou beleefde door de winnende goal van Jorrit Hendrix in de slotminuut. PSV is dinsdag bij een zege zeker van overwintering in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.