Bosz heeft geen boodschap aan zuurpruimen: 'Op goede weg'

Peter Bosz moest als hoofdtrainer van Vitesse in de slotminuut nog een nederlaag slikken in het duel met PSV (0-1). 'Gezien de uitslag hebben we gefaald, maar als je naar ons spel kijkt zijn we op de goede weg', bleef de oefenmeester optimistisch gestemd.

'Het gaat in voetbal om winnen. Dat hebben we niet gedaan', benaderde Bosz de wedstrijd tegen de regerend landskampioen wel erg feitelijk in gesprek met FOX Sports. 'We hebben de hele wedstrijd aangevallen, maar we lijden in de laatste minuut balverlies op de rechterkant en dan staan we niet goed. Dat spelen ze perfect uit.'

Jorrit Hendrix bezorgde de Eindhovenaren in de negentigste minuut nog de zwaarbevochten overwinning en daarmee dompelde hij de Arnhemmers in rouw. 'Iedereen is zwaar teleurgesteld', bekende verdediger Kelvin Leerdam. 'We hebben genoeg goede kansen gehad, maar als je niet kunt winnen, moet je de 0-0 vasthouden. Daar waren we wat laconiek en laks in. Dit is een dure les.'

Een les die de huidige nummer vijf van de Eredivisie punten kostte. 'De kater is groot', sprak aanvoerder Arnold Kruiswijk. 'Je lijkt nog te kunnen winnen, maar dan scoren zij nog in de laatste minuut. Misschien is dit wel het verschil tussen een topclub en net niet.' Bosz wilde niet meegaan in die mistroostigheid. 'We speelden wel tegen de regerend kampioen en ik vond ons de betere ploeg, die het meeste recht had op de overwinning. Wij willen altijd winnen. Dan zullen de zuurpruimen zeggen dat we naïef gespeeld hebben, maar zo kijk ik er niet naar.'