Blind maakt het Mourinho lastig: 'Hij was briljant'

Reacties

Op elk lijstje met mogelijk vertrekkende spelers bij Manchester United prijkte de naam van Daley Blind. De nieuwe manager José Mourinho zou geen hoge pet op hebben van de Nederlander, maar vooralsnog wijst niets in die richting.

Blind maakt het Mourinho lastig: 'Hij was briljant'

Mourinho zou Blind te klein vinden. De ex-Ajacied zou ook te veel risico nemen in de opbouw, maar vooralsnog lijkt het om speculaties van de Engelse media te zijn gegaan. Blind stond voor het eerste competitieduel van het seizoen tegen Bournemouth (1-3 winst) gewoon in de basis, als centrale verdediger. Naast de voor 38 miljoen euro aangetrokken Eric Bailly excelleerde de Oranje-international.

Voor Danny Murphy, oud-speler en tegenwoordig analist bij de BBC, reden om de loftrompet te steken over Blind. 'Hij was briljant. Zeker als je weet dat hij eigenlijk een middenvelder was. Hij heeft ook al als vleugelverdediger gespeeld. Blind geeft altijd de juiste pass. Wayne Rooney anticipeert daar ook perfect op. De passing van Blind is van een bijzonder hoog niveau.'

De cijfers van Blind tegen Bournemouth onderschrijven de woorden van Murphy. De linksbenige mandekker scoorde honderd procent op zijn duels en 83 procent van zijn passes kwamen bij een ploeggenoot terecht. Het goede optreden van Blind zal ongetwijfeld ook Mourinho zijn opgevallen. Het brengt de Portugees in een lastig parket, want er zit een moeilijke keuze aan te komen.

Daley Blind verloor tegen Bournemouth geen enkel duel. De Nederlander werd in de Engelse media al afgeschreven, maar de Nederlander lijkt wel degelijk een serieuze optie voor José Mourinho.
Daley Blind verloor tegen Bournemouth geen enkel duel. De Nederlander werd in de Engelse media al afgeschreven, maar de Nederlander lijkt wel degelijk een serieuze optie voor José Mourinho.

Momenteel is Chris Smalling nog geblesseerd, maar de Engelse international lijkt na zijn uitstekende vorige seizoen een zekerheidje in het hart van de defensie van United. Dat betekent dat Mourinho moet kiezen tussen Blind en de peperdure aankoop Bailly voor de andere positie centraal achterin. Bailly is de man van de fysieke duels en de lengte, Blind van de finesse en de slimheid. Of durft Mourinho de fysiek sterke, maar soms wat wilde Smalling te passeren? Phil Jones, Timothy Fosu-Mensah en Marcos Rojo zijn ook nog opties, maar zij staan duidelijk lager in de pikorde.

Een andere optie voor Mourinho is het schuiven met Blind. Linksback Luke Shaw liet tegen Bournemouth blijken weliswaar weer fit te zijn, maar nog niet op zijn oude niveau te zitten. Ook een positie als verdedigende middenvelder is niet uitgesloten voor Blind. Met Marouane Fellaini, Michael Carrick, Morgan Schneiderlin en Paul Pogba is er daar stevige concurrentie.

Mourinho houdt echter van defensieve zekerheid en stelde bij Chelsea al eens centrumverdediger Kurt Zouma op als middenvelder. Blind heeft bovendien in zijn eerste seizoen bij United bewezen ook op Premier League-niveau prima mee te kunnen op het middenrif.

De geruchten over een vertrek van Blind zijn in ieder geval als sneeuw voor de zon verdwenen: ook Mourinho heeft de zoon van Oranje-bondscoach Danny Blind hard nodig. Blind blijft een speler waar bij bepaalde groeperingen altijd twijfel over blijft bestaan. Hij is niet de snelste, niet de grootste en niet de sterkste, maar speelt inmiddels toch al ruim twee seizoenen geruisloos mee op topniveau. 'Hij wordt enorm onderschat', zo luidt de conclusie van Murphy dan ook. (Roy van den Berghe)

Hoe kijk jij naar Daley Blind? Een uitstekende verdediger of een overschatte voetballer? Laat het weten in de comments hieronder!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.