Zlatan trefzeker bij overtuigend competitiedebuut Mourinho

José Mourinho en Zlatan Ibrahimovic hebben hun eerste competitiewedstrijd in dienst van Manchester United gewonnen. De topclub kende op bezoek bij AFC Bournemouth weinig problemen in de eerste Premier League-speelronde en won met 1-3.

Niet de in de Premier League-debuterende Ibrahimovic, maar Juan Mata vertolkte in de eerste helft de hoofdrol bij United. De Spanjaard - vorige week bij de wedstrijd om het Community Shield door Mourinho als invaller nog naar de kant gehaald - geloofde in een onzuivere lange bal. Bournemouth-verdediger Simon Francis onderschatte het gevaar en tikte te kort terug op doelman Artur Boruc. De keeper redde in eerste instantie nog op de inzet van Mata, maar toen de spelmaker ietwat gelukkig de bal terugkreeg, was het wel raak: 0-1.

United moest het op Dean Court nog zonder de geschorste recordaanwinst Paul Pogba doen. Daley Blind vormde samen met aankoop Eric Bailly de centrumdefensie en The Special One gunde Memphis Depay een plaats op de bank. De bezoekers creëerden voor rust niet veel kansen, maar kwamen ook zelden in de problemen. In de tweede helft schakelde United een versnelling hoger en nam het afstand.

Rooney miste eerst nog oog in oog met Boruc na een artistieke dieptepass van Ibrahimovic maar scoorde wel met een kopbal van dichtbij na een mislukte volley van Anthony Martial, die Ibrahimovic vanaf links ondersteunde. De Zweed hielp United al aan de Engelse Super Cup en gaf ook zijn competitiedebuut voor The Mancunians extra glans. Niet door op kenmerkende wijze hard raak te knallen, maar juist met een bekeken schot van afstand. Boruc arriveerde te laat bij de rechterhoek om de 0-3 te voorkomen.

Adam Smith deed namens Bournemouth nog wat terug door de bal in de kruising te poeieren, maar verder dan een eretreffer kwam de thuisploeg niet. De zege op bezoek bij de nummer zestien van vorig seizoen is voor het United van Mourinho, die Memphis enkele minuten voor tijd nog liet invallen, een tweede opsteker vroeg in het seizoen na de zege op landskampioen Leicester City van vorige week. Vrijdag komt Southampton naar Old Trafford, dan kan Pogba debuteren.