Ibrahimovic: 'Eenmaal op het veld ben ik als een leeuw'

Reacties

Aan zelfvertrouwen zal het komend seizoen allerminst ontbreken op Old Trafford met de komst van manager José Mourinho en Zlatan Ibrahimovic. Volgens de Zweed bestaat er een verkeerd beeld van hem, zo zegt hij vlak voor de start van zijn eerste seizoen in de Premier League.

Ibrahimovic: 'Eenmaal op het veld ben ik als een leeuw'

Ibrahimovic wil in Engeland ook een einde maken aan misverstanden. De ex-Ajacied is naar eigen zeggen niet alleen een zelfverzekerde spits die de prijzen aaneenrijgt. Achter het imago van de superster gaat een familieman schuil. 'Ik zorg goed voor mijn familie, maar als ik eenmaal op het veld sta, dan ben ik als een leeuw. Dat is het grote verschil. Mensen denken dat ik een badboy ben, maar ik ben gewoon een normaal iemand', aldus de nieuwe United-ster tegen Sky Sports.

De Zweed kende een voortvarende start van zijn periode in Engeland. In de strijd om het Community Shield hielp hij United vorige week met een kopbal voorbij Leicester City. Ook bij Ibrahimovic komen de prijzen niet vanzelf, zo benadrukt hij. 'Ik heb een visie en doe er alles voor. Ik werk hard voor de successen. Dat is volgens mij niet arrogant.'

Arrogantie is een eigenschap die volgens Ibrahimovic niet bij hem past. 'Ik heb zelfvertrouwen, dat is iets anders. In jezelf geloven heeft niets met arrogantie te maken. Mijn zelfvertrouwen is een van mijn sterke eigenschappen.'

United begint zondagmiddag aan het Premier League-seizoen. AFC Bournemouth ontvangt Mourinho en co dan (aftrap 14.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.