Rooney grapt over Blind, Ronaldo-vliegveld en kapsel Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rooney grapt over Blind, Ronaldo-vliegveld en kapsel Messi

• Een eigen museum, een eigen hotel, niets is Cristiano Ronaldo te veel. Het vliegveld van Madeira is nu zelfs naar de Portugese vedette van Real Madrid vernoemd. Aeroporto Internacional da Madeira zal binnenkort door het leven gaan als Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo. De in Madeira geboren Ronaldo verkeerde vannacht overigens ook al in hogere sferen: hij genoot tijdens een concert van niemand minder dan Jennifer Lopez.

• Het bewijs dat Andriy Arshavin (35) zo nu en dan, en dus nog steeds, onnavolgbaar is op het veld. Deze goal maakte de voormalige middenvelder van Arsenal namens Kairat Almaty in de Kazachse competitie. Geniet ervan!

• Voor een filmpje op Facebook werd Manchester United-aanvoerder Wayne Rooney door ploeggenoot Ashley Young onderworpen aan een kruisverhoor. Wie is de snelste speler in de selectie, was een van de vragen. Eerst noemde Rooney zichzelf om daarna toch snel toe te geven dat Antonio Valencia, Anthony Martial en Luke Shaw wel iets sneller zijn. Vervolgens kwam de onvermijdelijke vraag. Wie is er bij Manchester United dan de langzaamste? Het antwoord van Rooney: Daley Blind (vanaf 08 minuten en 20 seconden). Al voegde de geblokte middenvelder er snel aan toe dat door het goede positie kiezen Blind daar geen last van heeft op het veld.

• Vanwege het slechte weer moest het vliegtuig van Manchester United zaterdagavond een tussenstop maken. Gelukkig was daar Memphis Depay om het thuisfront via Instagram op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

• Ondertussen schijnt Manchester United-manager José Mourinho andere zorgen te hebben. De Portugees zou zich ergeren aan selectiespelers die druk in de weer zijn met Pokémon Go. Mourinho zou een verbod uitgevaardigd hebben voor dat populaire spel in de laatste 48 uur voor een wedstrijd, zodat voetballers hun focus behouden. (Daily Star)

• Een verwarrend gezicht waar voetbalfans in het nieuwe seizoen aan moeten wennen: Lionel Messi met blond haar. Op internet dook een foto op van de nieuwe haardracht van de Barcelona-aanvaller, die geïnspireerd lijkt door Samir Nasri en Aaron Ramsey.

cambio d look�� #blondeboy

Een foto die is geplaatst door AntoRoccuzzo88 (@antoroccuzzo88) op

• Er is nogal wat te doen over het kapsel van Lionel Messi. Fabio Borini (Sunderland) vindt in ieder geval dat hij er beter uit ziet! Wat vinden jullie?

• Een fraai vooruitzicht. AS Roma-legende Francesco Totti als trainer. De bijna veertigjarige middenvelder annex aanvaller van de Romeinen sluit een dergelijke toekomst niet langer uit. 'Ik heb altijd gezegd dat ik verder zou gaan in een rol als directeur. Maar naarmate het einde van je loopbaan nadert, verandert er iets. Dan komt het moment in zicht dat je moet gaan opgeven dat er iedere dag een bal aan je voeten ligt. Daarom sluit ik het niet meer uit. Als vele van mijn ex-ploeggenoten het kunnen, dan kan ik het ook', aldus de Italiaan in La Repubblica. Laten we het er vooral op houden dat Totti door zijn spelers niet meer verrast kan worden met rare fratsen.

Omdat Totti nog niet gestopt is, nog even genieten!

'Eindelijk heb ik een doelpunt gemaakt voor Swansea City. Natuurlijk was het slechts een vriendschappelijk potje, maar daar zit ik niet mee.'
Bij Swansea City is Leroy Fer van de hatelijke nul af. In de oefenwedstrijd tegen Bristol Rovers vierde hij zijn eerste doelpunt en daar is de middenvelder blij mee. Bekijk hieronder een samenvatting van het oefenduel, dat met 5-1 gewonnen werd door Swansea.

• De naderende transfer van Gonzalo Higuaín van Napoli naar Juventus maakt de tongen los. Supporters van de club uit Napels zijn helemaal klaar met de Argentijnse aanvaller.

Diego Maradona zou Diego Maradona niet zijn als hij zich op de vlakte had gehouden over Higuaín-gate. De Napoli-icoon schrijft op zijn Facebook-pagina dat de transfer hem treft in het hart. 'Omdat hij naar een directe concurrent gaat. Maar ik kan de speler in kwestie niet de schuld geven. Het komt allemaal door de zakenlui bij de clubs. Bekommert iemand zich nog om de fans?'

'Ik denk gewoon niet dat hij honderd miljoen euro waard is. Voor dat geld haal je iemand die vijftig goals per seizoen maakt, zoals Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Paul Pogba moet veel progressie boeken als hij daadwerkelijk een 'honderd miljoen euro-speler' wil worden.'
Paul Scholes snapt niet waarom Manchester United alles op alles zet om Pogba terug te halen naar Old Trafford. De oud-middenvelder kent de Fransman nog van diens eerste periode bij United. (Sport Witness)

Anthony Martial lijkt het niet zo te kunnen waarderen dat hij het shirt met rugnummer 9 bij Manchester United moet afstaan aan aanwinst Zlatan Ibrahimovic. De Fransman, die voortaan met nummer 11 op de rug speelt, laat op zijn nieuwe achtergrondfoto op social media zijn nummer 9 uitlichten. Benieuwd naar de reactie van Ibrahimovic…

• Liverpool-aanwinst Georginio Wijnaldum heeft zich inmiddels gemeld bij het trainingskamp dat zijn club belegt in de Verenigde Staten. Bij aankomst werd de middenvelder welkom geheten door manager Jürgen Klopp.  

Marcelo wordt weleens vergeleken met Hakim van Sesamstraat. De Braziliaanse linksback heeft echter meer dubbelgangers rondlopen. Zaterdag ging hij op de foto met Michael Salazar, een aanvaller van Montreal Impact.

• En het is vandaag natuurlijk de verjaardag van Martin Keown. De voormalige sloper van Arsenal maakt de halve eeuw vol. Inmiddels is Keown actief als analyticus en wordt hij soms onder vuur genomen.

• Zaterdag had bij Feyenoord op de dag dat de hoofdmacht Valencia trof in een oefenduel ook de jaarlijkse reünie plaats. 'Van Rinus Israel tot Dean Gorre, van Regi Blinker tot Harry Melis en van Cor van der Gijp tot Mario Been', zo meldt de club over de keur aan oude bekenden. Ook Kees Rijvers en Thijs Libregts genoten in De Kuip. 'Het blijft uniek op welke manier Feyenoord met de oud-spelers omgaat', zo oordeelt laatstgenoemde op de clubwebsite over de geslaagde dag.

• De Ajacieden zijn in het nieuw gestoken! Oordeel zelf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.