Blind: 'Chelsea onderschatten zou belachelijk zijn'

Reacties

De lage klassering van Chelsea in de Premier League zegt Manchester United-verdediger Daley Blind niet veel. De in crisis verkerende topclubs ontmoeten elkaar maandagavond op Old Trafford.

Blind: 'Chelsea onderschatten zou belachelijk zijn'

'Chelsea heeft veel kwaliteit en het is de ploeg die vorig seizoen kampioen werd', blikt Blind op de United-site vooruit op het duel dat om 18.30 uur start. 'Chelsea onderschatten zou daarom belachelijk zijn.'

Een duel tussen United en Chelsea spreekt tot de verbeelding, maar is in werkelijkheid een confrontatie tussen de nummer zes en vijftien van de Premier League. Dat doet volgens Blind niets af aan de belangen. 'Het is nog steeds een grote wedstrijd, daar brengt de competitiestand geen verandering in.'

Blind constateert dat de status van de twee grootmachten de wil om te winnen bij tegenstanders alleen maar groter maakt. 'Dat maakte ik bij Ajax al mee en zie ik ook in de Premier League. Iedereen wil ons verslaan.' Dat laatste lukte Stoke City, Norwich City en AFC Bournemouth, waardoor United nul punten overhield aan de laatste drie duels. De achterstand van United op lijstaanvoerder Leicester City bedraagt inmiddels negen punten.

Van de degelijkheid waarmee Daley Blind en zijn collega-verdedigers manager Louis van Gaal in de eerste maanden van het seizoen voorzagen van defensieve zekerheid, is inmiddels weinig te bespeuren. In de laatste drie competitiewedstrijden incasseerde United zes tegentreffers. In de vijftien duels daarvoor slikten The Mancunians tien goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.